Monumentenglas

Isolatiewaarde tussen enkelglas en dubbelglas

Monumentenglas

Bij de aanschaf en/of verbouwing van oudere woningen en gebouwen komt het gesprek al gauw op de isolatiewaarde van het aanwezige glas. Meestal vanwege de gezochte mogelijkheden om het comfort binnen te verhogen en tegelijkertijd de energiekosten te reduceren.

Oudere woningen zijn vaak voorzien van enkelglas en als u het glas gaat vervangen wilt u de aanwezige geveluitstraling natuurlijk wel behouden. Het is goed voor u om te weten dat wij ook voor het leveren en plaatsen van monumentenglas op maat uw betrouwbare en deskundige gesprekspartner kunnen zijn!

Meerdere panden (o.a. in de Parken) zijn door ons voorzien van nieuw en sterk (beter) isolatieglas, waarbij het gevelaanzicht behouden blijft en soms weer teruggebracht wordt in de oorspronkelijke staat. 

Ook de benodigde houtreparatie en/of het vervangen en weer terugbrengen van oude kozijnelementen kunnen we voor u regelen.
huis voorzien van monumentenglas

Wat is monumentenglas?

De verzamelnaam ‘monumentenglas’ staat voor een breed scala aan product mogelijkheden. Afhankelijk van de gasvulling en de spouwbreedte zijn er geweldige isolatiewaarden te realiseren ten opzichte van de oude (enkel)glassituatie. Ook met het soort glas kunnen we meerdere mogelijkheden aanbieden. Met name met de mate van de trekking, de zgn. trekstrepen, kunnen we 3 gradaties aanbieden. 

In onze showroom kunt u de opties komen bekijken. Zo kan de sfeerbepalende spiegeling van het ‘oude’ glas behouden blijven, of weer terug gebracht kan worden.

Snelle service

Bij ons kunt u altijd snelle service verwachten

Kwaliteit

Altijd de beste kwaliteit

Voorraad

Alles op voorraad

Vragen?

Wij staan u graag te woord!

opgeleverde Projecten met monumentenglas

monumentenglas, Monumentenglas, Aart Bouman
Monumentaal

Fineo glas

Fineo glas Een voor ons geheel nieuw project met een nieuwe glassoort. Op deze foto’s ziet u dat wij Fineo vacuümglas plaatsen in nieuwe kozijnen.

Lees verder »
monumentenglas, Monumentenglas, Aart Bouman
Monumentaal

Monumentaal herenhuis

Monumentaal herenhuis Dit monumentaal herenhuis uit 1920 hebben we mogen voorzien van HR++ isolatieglas. Ondanks dat er nog overal enkelglas in zat, zijn we er

Lees verder »

Klik op een project voor een korte beschrijving en voor/na foto’s.

Monumentenglas

De sponning diepte van het glas

Welk soort er kan worden toegepast wordt mede bepaald door de glassponningen. De diepte en de hoogte van de sponning zijn hierin bepalende factoren.
Daarnaast is de oppervlakte van het raam ook van invloed op de benodigde dikte van het glas vanwege de normen voor windbelasting. 

Ondanks weinig ruimte in het kozijn, waardoor normaal HR++ glas niet mogelijk is, kunnen we de isolatiewaarde verhogen door de ruimte tussen het glas laten vullen met Kryptongas. Dit verbetert de isolatiewaarde aanzienlijk ten opzichte van Argongas gevuld glas, wat normaalgesproken gebruikt wordt in HR-glas.

vacuümglas voor monumenten

Super dun glas met een hele hoge isolatiewaarde? Ja, dat kan! Naast monumentenglas, kunt u bij ons ook terecht voor vacuümglas voor monumenten. Met dit glas kan ondanks de geringe dikte een hele lage U-waarde worden gecreëerd. Het grote voordeel van vacuümglas monumenten is dat het niet nodig is om kozijnen te vervangen. Vacuümglas monumenten kan namelijk in bestaande kozijnen worden geplaatst. Wilt u meer informatie over deze glassoort? Lees dan verder! 

monumentenglas

Monumentenglas bestellen

Wilt u graag monumentenglas bestellen? Dit kan direct bij Aart Bouman. U kunt gebruik maken van onze webwinkel en na het indrukken van de bestelknop zullen wij direct voor u aan de slag gaan.

Wij kunnen natuurlijk ook bij u langskomen voor advies of voor het inmeten van uw glas. U kunt contact met ons opnemen of een bericht achter laten. Wij zullen dan een afspraak maken om bij u langs te komen.

Alles wat u wilt weten

Veelgestelde vragen

Monumentenglas is een ‘containerbegrip voor allerlei soorten glas. Wij leveren bijvoorbeeld vacuümglas, licht- tot zwaar getrokken glas en krypton gevuld glas. Deze soorten monumentenglas worden vaak gebruikt in oude, monumentale panden waar de ruimte voor goed isolerend glas minimaal is en er gezocht moet worden naar een goede oplossing om toch de maximale isolatiewaarde te behalen.

U kiest voor monumentenglas als u de huidige look van het oude glas wilt behouden, maar toch graag een goede isolatiewaarde wilt bereiken. Het huidige glas isoleert vaak niet optimaal. Met monumentenglas behoudt het glas zijn authentieke touch en behaalt u toch de maximale isolatiewaarde.

Wat monumentenglas kost is afhankelijk van de keuze van de glassoort en of het glas enkel geleverd of ook geplaatst dient te worden. Voor passend advies kunt u altijd contact met ons opnemen over monumentenglas.

Impressie van monumentenglas

Meer weten?

Alles weten over monumentenglas?

Bekijk dan snel onze video! 

de ervaringen

van onze klanten

Een vakkundig team.

Uw team heeft keurig en snel het glas geplaatst en na de oplevering waren de ruimtes en de tuin keurig schoon.
- Apeldoorn

Super top bedrijf

Afgelopen jaar een douchewand, op maat, met scharnieren zodat we de wand weg kunnen klappen tegen de achterwand. Hierdoor ontstaat er meer vrije ruimte in de badkamer. Er moest wat nastelwerk worden uitgevoerd en dat viel allemaal onder de service van het bedrijf. Van de staatsdeur in de woning waren we een afdekdekseltje kwijt en daar werd kostenloos een nieuw blikje voor geleverd. Top/deskundig advies, fijne communicatie en bovendien erg betrouwbaar. Dit bedrijf is ook voor maatwerk adviezen erg aan te bevelen.
- De Vecht

Snel en prima kwaliteit!

Had een kachelruitje nodig. Gekeken op diverse websites, overal wachttijden van meer dan twee weken. Bij Aart Bouwman kon het binnen een dag, in een vakantieperiode dan het bedrijf eigenlijk gesloten was. Het ruitje werd ter plaatse keurig op maat gemaakt, alles binnen 20 minuten geregeld! Geweldige service!
- Gorssel

Zeer klantvriendelijk

Ik heb een 4-tal hardglazen valramen bij Aart Bouman besteld. Marieke Bouman is pro-actief bezig geweest om mij de in mijn situatie beste keuze te laten maken, o.a. met het benaderen van diverse fabrikanten. Hopelijk verloopt de rest van het traject, de levering en (eigen) montage navenant.
- Hilversum

Zeer behiulpzaam

Luisteren goed wat er gevraagd wordt
- Oud Gastel
39 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10

Heeft u een vraag of kunnen we u ergens mee helpen?

Neem dan direct contact met ons op!

Stel hier je vraag via WhatsApp