Ventilatieroosters
Zorg voor een optimaal binnenklimaat

Toevoer van verse lucht met...

Ventilatieroosters plaatsen

Ventilatieroosters plaatsen, bestaande vervangen of nieuwe toevoegen? Met een ventilatierooster zorgt u voor voortdurende toevoer van schone lucht. En hierdoor ontstaat een gezond binnenklimaat.

Wij hebben verschillende soorten ventilatieroosters van het merk DUCO in ons assortiment. Dit gaat van standaard zelfregulerende ventilatieroosters tot aan zonwering en ventilatie in één product. Ventilatieroosters kunnen geplaatst worden op glas, in hout of in de muur.

Welk ventilatierooster heeft u nodig? Onze glaszetters kunnen u adviseren welk type ventilatierooster de beste oplossing voor uw situatie. 

 

duco ventilatieroosters

Waarom is ventilatie belangrijk?

Voor een gezond binnenklimaat in woningen en kantoren zijn twee zaken essentieel namelijk: de luchtkwaliteit en de vochthuishouding. Door ventilatieroosters plaatsen creëert u een prettig en gezond binnenklimaat.

We spreken van juiste ventilatie als 24-uur per dag verse lucht in de woning wordt toegevoerd. Er zijn glastypen, zoals Fineo vacuümglas, waarbij het plaatsen van ventilatieroosters geen optie is. In dat geval adviseren wij om zoveel mogelijk uw raam open te zetten.

Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat! En tevens worden zo geuren, vocht en schadelijke stoffen afgevoerd. Zo krijgen schimmels minder kans om zich in huis te ontwikkelen. En wist u dat de juiste ventilatie ook voorkomt dat er condens op uw ruit komt? 

Met onze hoogstaande aluminium ventilatieroosters van DUCO zorgt u voor een goede, continue luchtdoorstroom in uw huis.

Wilt u meer informatie over waarom ventileren zo belangrijk is? U leest het in onze blog: Waarom uw woning ventileren? 

Snelle service

Bij ons kunt u altijd snelle service verwachten

Kwaliteit

Altijd de beste kwaliteit

Voorraad

Alles op voorraad

Vragen?

Wij staan u graag te woord!

Direct ventilatieroosters voor uw ruit bestellen?

Glashandel Aart Bouman in Apeldoorn helpt u graag met ventilatieroosters!

Voor elke situatie...

Welke soorten ventilatieroosters plaatsen?

Ventilatieroosters plaatsen? Het kan op verschillende manieren en ze zijn er in diverse soorten, maten en kleuren. Wij leveren standaard (zelfregulerende) ventilatieroosters, brandwerende ventilatieroosters en geluiddempende ventilatieroosters. Zelfs extra dunne ventilatieroosters kunnen wij leveren. Een greep uit ons assortiment:

Standaard

Bij zelfregulerende ventilatieroosters wordt de luchtstroom op natuurlijke wijze toegevoerd door een regelbare klep enerzijds en zelfregelende klep anderzijds. 

De zelfregelende klep heeft een mechanische werking, die ervoor zorgt dat het ventilatievolume gelijk blijft bij windstoten. 

Met een standaard ventilatieroosters heeft u altijd een aangenaam comfort in huis.

Geluidswerend

Het comfort binnenshuis wordt niet alleen door de luchtkwaliteit en binnentemperatuur bepaald. 

Ook eventuele geluidsoverlast kan een rol spelen. Vooral aan drukke wegen en in de buurt van spoorwegen en luchthavens kan die overlast groot zijn. 

Geluiddempende ventilatieroosters zijn voorzien van duurzaam dempingsmateriaal die helpen de geluidsoverlast te beperken. Deze roosters zijn hierdoor wel dieper dan normaal.

Brandwerend

De FireMax ZR van Duco is het eerste brandwerende raamventilatierooster dat op de Nederlandse markt geïntroduceerd is. 

Het rooster is geschikt voor zowel ‘onzichtbare’ compacte kalfplaatsing achter het buitenspouwblad, als plaatsing op het glas. 

Het gerenommeerde bedrijf Efectis Nederland BV (Centrum voor brandveiligheid) gaf de FireMax ZR een uitstekende beoordeling op het gebied van vlamdichtheid, thermische isolatie en tegengaan van lekkage.

De bediening van ventilatieroosters

Als erkende glashandel in Apeldoorn kunnen wij u een compleet assortiment ventilatieroosters leveren. Onze hoofdleverancier is DUCO, maar wij kunnen uiteraard ook andere merken leveren zoals ARALCO of BUVA.

Standaard worden de roosters geleverd met een bedieningshendel aan beide kanten van het rooster. Tegen meerprijs kunnen wij ook zorgen dat er koord- of stangbediening meegeleverd wordt. 

U kunt hierbij aangeven of u de bediening links of rechts uitgevoerd wilt hebben. Vanaf een breedte van 150 cm is het rooster gedeeld in twee helften, zodat u het rooster per helft kunt bedienen.

Ventilatieroosters plaatsen?

Nieuwe ventilatieroosters nodig? Met een kwalitatief hoogwaardig ventilatierooster van Duco kiest u echt voor kwaliteit. 

Als vakkundige glashandel in Apeldoorn hebben wij verschillende modellen in ons assortiment en geven u graag advies over de mogelijkheden voor uw situatie.

Direct bestellen? Neem contact met ons op via 055 760 1111, stuur een e-mail naar info@aartbouman.nl. Of plaats een bestelling in onze webwinkel.

Zoveel keuze!

Kleuren én toepassingen van ventilatieroosters

DUCO ventilatieroosters plaatsen? Deze roosters zijn toepasbaar in elke bouwsituatie, zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Ze zijn geschikt voor elk type raam van hout- tot aan kunststofkozijnen.

Onze ventilatieroosters zijn standaard uit voorraad leverbaar in de kleuren aluminium, RAL 9010 en RAL 9001. Daarnaast zijn ventilatieroosters ook leverbaar in elke andere gewenste RAL-kleur. Of bijvoorbeeld met verschillende kleuren aan de binnen-en buitenkant. Let op: dit is tegen meerprijs en met een langere levertijd.

Ga voor een extra optie:

Kies voor een pollenfilter

Met een pollenfilter verbetert u het luchtklimaat in de woning optimaal. Het erg fijn voor mensen met astma of hooikoorts, omdat pollen en stofdeeltjes door de filter worden opgevangen. 

En in de zomer heeft u met een pollenfilter geen last meer van muggen die uw slaapkamer binnendringen! Een pollenfilter is super makkelijk te plaatsen. U kunt het rooster van het ventilatierooster los klikken, het filter op maat knippen en in het rooster schuiven. Een kind kan de was doen! 

Alles wat u wilt weten...

Veelgestelde vragen ventilatieroosters plaatsen

Dat kan zeker! En het is ook echt belangrijk om dit regelmatig te doen. Indien er veel vuil in het ventilatieroosters zit, dan wordt de ventilatiecapaciteit van het rooster kleiner. U leest alles over het schoonmaken van een ventilatierooster in onze handleiding ‘Onderhoud Ducoton roosters’.

Ventileren is een belangrijk onderdeel voor een gezonde leefomgeving. Per dag komt ruim 10 liter vocht vrij in uw huis. Meestal in de vorm van stoom wat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld koken of douchen. Vocht dat blijft hangen, veroorzaakt schimmels en die zijn slecht voor uw gezondheid en kunnen luchtwegproblemen veroorzaken. Op de juiste manier ventileren zorgt dat vocht wordt afgevoerd en de lucht in de woning gezond is.

Ventileren kunt u doen met behulp van ventilatieroosters. Ze zorgen ervoor dat er voldoende doorstroom is van lucht in de ruimte. Vervuilde lucht wordt afgevoerd en de aanvoer van frisse lucht is continue! Naast voldoende ventileren, is het onderhoud van de ventilatieroosters ook belangrijk. Dit kan makkelijk door het rooster eraf te klikken en met de stofzuiger het stof te verwijderen.

Bij het bepalen van de afmeting van het ventilatierooster op het glas, is het ideaal om ongeveer 4 mm ruimte in de sponning te laten. Dus 2 mm aan de linkerkant en 2 mm aan de rechterkant. Op die manier sluit het rooster het beste aan op het raam.

Voor elk type rooster staat aangegeven welke afmetingen je moet meten en welke waarden je moet invullen om de juiste lengte te verkrijgen.

De ervaringen

van onze klanten

Ben erg tevreden over de 2 mannen,

Die bij ons nieuwe ruiten hebben geplaatst en 9 voorzet-ruiten terug geplaatst!
- Apeldoorn

Probleemloos

Duidelijke website snelle verzending.
- Oss

Kwaliteit, betaalbaar en een snelle levering.

Heerlijk om met een bedrijf zaken te doen die het begrip 'kwaliteit'hoog heeft.
- Hindeloopen

Prima voorbereiding en afwikkeling

Prima voorbereiding, communicatie en het plaatsen van de ruit.
- Eerbeek

Vakwerk!!

Wij zijn zeer tevreden over Aart Bouman. Er is vakwerk geleverd. Ook de communicatie over planning en uitvoering verliep prima.
- Apeldoorn
197 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Meer informatie over ventilatieroosters plaatsen?

Neem dan direct contact met ons op!

Stel hier je vraag via WhatsApp