HR++ glas
Nog meer comfort dan bij het huidige dubbelglas

Nóg beter isoleren!

HR++ glas

Uw woning nog beter isoleren dan met dubbelglas? Glashandel Aart Bouman levert ook HR++ glas. Dit doen wij zowel aan de particuliere- als zakelijke markt. Wij leveren HR++ glas voor u op maat voor elk gewenst project.

Bij HR++ glas is de spouw normaliter gevuld met Argon gas en is het glas tevens voorzien van een warmtereflecterende coating op de binnenruit. Dit zorgt voor een betere isolatie dan bijvoorbeeld ‘gewoon’ dubbelglas.

Ons team verzorgt het leveren én tevens plaatsen van deze glassoort in de regio Apeldoorn, Ugchelen, Kootwijk, Stroe, Hoenderloo, Vaassen, Gortel, Epe, Eerbeek, Brummen, Lieren, Beekbergen en Teuge. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons op of bestel direct online via ons glas bestelformulier.

HR++ Isolatieglas

Laat uw enkelglas of oud dubbelglas vervangen door HR++ isolatieglas. Met dit glas geniet u namelijk van nóg meer comfort in uw woon-of werkruimte. Het klimaat in huis zal aanzienlijk verbeterd worden en u zult het merken in de kosten op de energierekening.

HR++ isolatieglas is dubbelglas met een spouw die gevuld is met edelgassen en niet met lucht zoals bij ‘gewoon’ dubbelglas. Ook heeft één kant van het glas een warmtereflecterende coating die zorgt voor extra isolatie. 

De randen van HR++ glas zijn afgewerkt met een speciale kit, zodat er geen gas verloren gaat. De ruimte van de spouw is bepalend voor de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. 

Hieronder vindt u een overzicht van de U-waardes van HR++ isolatieglas: 

Snelle service

Bij ons kunt u altijd snelle service verwachten

Kwaliteit

Altijd de beste kwaliteit

Voorraad

Alles op voorraad

Vragen?

Wij staan u graag te woord!

opgeleverde HR++ Projecten

Klik op een project voor een korte beschrijving en voor/na foto’s.

Het verschil

dubbelglas en HR++ glas

‘Gewoon’ dubbelglas en HR++ glas verschillen in een paar opzichten van elkaar. Het grootste verschil tussen beiden is de spouwvulling. Bij ‘gewoon’ dubbelglas is de spouw gevuld met droge lucht.

Dit isoleert goed, maar het kan nog beter. Bij HR++ glas is de spouw niet gevuld met droge lucht, maar met gas. Dit is nagenoeg altijd Argon, maar kan in sommige gevallen ook Krypton zijn. Een gasvulling heeft een betere isolatiewaarde dan droge lucht.

Ook heeft HR++ glas een speciale HR-coating op het glas wat ‘gewoon’ dubbelglas niet heeft. De combinatie van de gasvulling en HR-coating zorgen voor een optimaal leefklimaat. 

Benieuwd welk glas type u op dit moment heeft? Controleer het direct op de website van Milieucentraal.

Voordelen glastype

HR++ glas bestellen

Bij glashandel Aart Bouman kunt u eenvoudig HR++ glas online bestellen. Vul eenvoudig ons glas bestelformulier in en wij regelen het verder.

Wilt u liever nog wat meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Ook dat is mogelijk. Stuur een e-mail naar info@aartbouman.nl of bel ons op 055 760 1111.

Alles wat u wilt weten

Veelgestelde vragen

U wilt natuurlijk glas met een zo goed mogelijke isolatiewaarde. Maar de mogelijkheden zijn afhankelijk van de dikte van de sponning in het kozijn. Deze glassoort past namelijk niet in elk kozijn.

In een situatie waar al dubbelglas zit, kan dit vaak wel vervangen worden door HR(++) glas. In een situatie waar enkel glas aanwezig is, is vervangen niet altijd mogelijk. In dat geval moet er gekeken worden naar het gewicht van HR++ glas ten opzichte van enkelglas. En de dikte van HR(++) glas ten opzichte van het enkelglas.

Alles weten of HR++ glas in oude kozijnen? Lees onze blog!

De dikte van het glas is afhankelijk van twee factoren. Ten eerste de spouw en ten tweede of het glas gelaagd moet zijn. Wilt u weten welke dikte geschikt is voor u? Neem dan gerust contact met ons op.

De kosten van HR++ glas zijn verschillend per situatie en daarom van te voren moeilijk in te schatten. Vanzelfsprekend is een kleine ruit goedkoper dan een grote ruit. Maar de plek waar de ruit vervangen moet worden, speelt ook een belangrijke rol bij de kosten.

Benieuwd naar de kosten voor HR(++) glas? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen langs en maken een passende offerte voor u!

Impressie van HR++ glas

Meer weten?

Alles weten over HR++ glas?

Bekijk dan snel onze video’s! 

De ISDE regeling

Subsidie aanvragen voor HR++ glas

Als woningeigenaar of eigenaar van een zakelijk pand kunt u in aanmerking komen voor de ISDE regeling. Met deze regeling kunt u subsidie aanvragen voor het plaatsen van isolatieglas. Om in aanmerking te komen is het belangrijk dat u weet welke voorwaarden er aan deze regeling verbonden zijn. In onze blog ‘Subsidie aanvragen voor dubbelglas, HR++ glas of Triple glas?’ leest u alles over de voorwaarden van de ISDE subsidie regeling. 

de ervaringen

van onze klanten

Prima glasbedrijf met meedenkende vakmensen

Goed advies geven, meedenken, vakwerk leveren, goede afspraken maken (en zich eraan houden): oftewel niets te klagen!

Reactie van het bedrijf

Ha Marcel, Goed om te horen! Dank voor de positieve feedback. Tevreden klanten daar doen wij het voor! Met vriendelijke groet, Team Aart Bouman.

- Apeldoorn

Werkt zeer netjes en volgens afspraak.

Nadat de offerte gemaakt was en wij akkoord gaven, kon de planning gemaakt worden wat netjesaangepast werd op ons vanwege mijn werk. 3 dagen van te voren even een belletje vanuit kantoor met de vraag of ik het niet vergeten was, top! Uiteindelijk al het glas vervangen van ons huis, en na goed advies aan de achterzijde gekozen voor het zonwerende glas wat echt een mega verschil is! Personeel werkt zeer netjes en ruimen alles achter zich op, vond het nogal overdreven dat de glaszetter zelf de stofzuiger wou pakken haha. Nadat alles geplaatst is heb ik uiteraard de schilder [...]

Reactie van het bedrijf

Ha Marco, Dank voor je uitgebreide feedback! En bedankt voor het lachen(: Met vriendelijke groet, Team Aart Bouman.

- Eerbeek

gewoon goed

Snel en vakkundig herstel van een grote oude dubbelglas-ruit op de 1e verdieping. Vakmannen die een mooi en goed resultaat leveren. Werken netjes, maken er geen rommeltje van.

Reactie van het bedrijf

Ha Albert. Dank voor je feedback, tevreden klanten, daar doen wij het voor! Met vriendelijke groet, Team Aart Bouman.

- Apeldoorn

Zeer tevreden!

Van offerte tot plaatsing is alles volgens afspraak verlopen. Prettige en duidelijke communicatie. Er werd zorgvuldig en netjes gewerkt bij de plaatsing van de ramen. Een aantasting in het kozijn werd bovendien ook keurig behandeld en afgewerkt door de medewerkers én bovendien kosteloos!

Reactie van het bedrijf

Ha Betty, Hartelijk dank voor uw positieve feedback. Goed om te horen dat de aantasting in het kozijn ook goed is aangepakt! Met vriendelijke groet, Team Aart Bouman.

- Apeldoorn

Fijn bedrijf om mee samen te werken!!

Het team van Bouman weet wat service inhoud. Al jaren klant bij Aart Bouman naar volle tevredenheid!

Reactie van het bedrijf

Ha Jeffrey, Hartelijk bedankt voor je positieve feedback. Tevreden klanten, daar doen wij het voor. Groet, Team Aart Bouman.

- Apeldoorn
20 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10
Meer informatie of een offerte voor HR++ glas?

Neem dan direct contact met ons op!

Open chat
Stel hier je vraag via WhatsApp