HR++ glas
Nog meer comfort dan bij oud dubbelglas

Nóg beter isoleren!

HR++ glas

Uw woning nog beter isoleren dan met dubbelglas? Glashandel Aart Bouman levert ook HR++ glas. Dit doen wij zowel aan de particuliere- als zakelijke markt. Wij leveren HR++ glas voor u op maat voor elk gewenst project.

Bij HR++ glas is de spouw normaliter gevuld met Argon gas en is het glas tevens voorzien van een warmtereflecterende coating op de binnenruit. Dit zorgt voor een betere isolatie dan bijvoorbeeld ‘gewoon’ dubbelglas.

Ons team verzorgt het leveren én tevens plaatsen van deze glassoort in de regio Apeldoorn, Ugchelen, Kootwijk, Stroe, Hoenderloo, Vaassen, Gortel, Epe, Eerbeek, Brummen, Lieren, Beekbergen en Teuge. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons op of bestel direct online via onze webwinkel.

HR++ Isolatieglas

Laat uw enkelglas of oud dubbelglas vervangen door HR++ isolatieglas. Met dit glas geniet u namelijk van nóg meer comfort in uw woon-of werkruimte. Het klimaat in huis zal aanzienlijk verbeterd worden en u zult het merken in de kosten op de energierekening.

HR++ isolatieglas is dubbelglas met een spouw die gevuld is met edelgassen en niet met lucht zoals bij ‘gewoon’ dubbelglas. Ook heeft één kant van het glas een warmtereflecterende coating die zorgt voor extra isolatie. 

De randen van HR++ glas zijn afgewerkt met een speciale kit, zodat er geen gas verloren gaat. De ruimte van de spouw is bepalend voor de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. 

Hieronder vindt u een overzicht van de U-waardes van HR++ isolatieglas: 

  • spouw 6 – 8 heeft de classificatie HR; de U-waarde is 2.0 tot 1.7
  • spouw 9 – 12 heeft de classificatie HR+ ; de U-waarde is 1.6 – 1.3
  • vanaf spouw 13 is het HR++ ; de U-waarde is 1.2 of 1.1 (vanaf spouw 15)

Snelle service

Bij ons kunt u altijd snelle service verwachten

Kwaliteit

Altijd de beste kwaliteit

Voorraad

Alles op voorraad

Vragen?

Wij staan u graag te woord!

Opgeleverde HR++ projecten

Woningen nieuwbouw

Woning Lunteren

Woning Lunteren Voor Timmer- en Aannemersbedrijf Harleman een mooie nieuwe woning in Lunteren beglaasd.

Lees verder »

Klik op een project voor een korte beschrijving en voor/na foto’s.

Het verschil

dubbelglas en HR++ glas

‘Gewoon’ dubbelglas en HR++ glas verschillen in een paar opzichten van elkaar. 

Het eerste verschil tussen beiden is de spouwvulling. Bij ‘gewoon’ dubbelglas is de spouw gevuld met droge lucht. Dit isoleert goed, maar het kan nog beter. Bij HR++ glas is de spouw niet gevuld met droge lucht, maar met gas. Dit is nagenoeg altijd Argon, maar kan in sommige gevallen ook Krypton zijn. Een gasvulling heeft een betere isolatiewaarde dan droge lucht.

Het andere verschil is de speciale HR-coating op het glas wat ‘gewoon’ dubbelglas niet heeft. Als deze coating opwarmt doordat u stookt, blokkeert het de warmtedoorlaat. De warmte wordt teruggekaatst uw woning in.

De combinatie van de gasvulling en HR-coating zorgen voor een optimaal leefklimaat. 

Benieuwd welk glas type u op dit moment heeft? Controleer het direct op de website van Milieucentraal.

Voordelen HR++ glas

HR++ glas bestellen

Bij glashandel Aart Bouman kunt u HR++ bestellen. Mail naar orders@aartbouman.nl en we nemen uw bestelling in behandeling.

Wilt u liever nog wat meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Ook dat is mogelijk. Stuur een e-mail naar info@aartbouman.nl of bel ons op 055 760 1111.

Alles wat u wilt weten

Veelgestelde vragen

HR++ glas is glas dat bestaat uit twee glasplaten met in de spouw een edelglas. Op de binnenruit van het glas zit een HR-coating. Deze coating zorgt ervoor dat warmte terug de woning in wordt gekaatst. Bent u benieuwd naar de verschillen tussen enkelglas, luchtgevuld glas en HR-glas? In het artikel ‘De verschillen tussen enkelglas, luchtgevuld glas en HR-glas‘ worden de verschillen uitgelegd.

U wilt natuurlijk glas met een zo goed mogelijke isolatiewaarde. Maar de mogelijkheden zijn afhankelijk van de dikte van de sponning in het kozijn. Deze glassoort past namelijk niet in elk kozijn.

In een situatie waar al dubbelglas zit, kan dit vaak wel vervangen worden door HR(++) glas. In een situatie waar enkel glas aanwezig is, is vervangen niet altijd mogelijk. In dat geval moet er gekeken worden naar het gewicht van HR++ glas ten opzichte van enkelglas. En de dikte van HR(++) glas ten opzichte van het enkelglas.

Alles weten of HR++ glas in oude kozijnen? Lees onze blog!

De dikte van het glas is afhankelijk van twee factoren. Ten eerste de spouw en ten tweede of het glas gelaagd moet zijn. Wilt u weten welke dikte geschikt is voor u? Neem dan gerust contact met ons op.

De kosten van HR++ glas zijn verschillend per situatie en daarom van te voren moeilijk in te schatten. Vanzelfsprekend is een kleine ruit goedkoper dan een grote ruit. Maar de plek waar de ruit vervangen moet worden, speelt ook een belangrijke rol bij de kosten.

Benieuwd naar de kosten voor HR(++) glas? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen langs en maken een passende offerte voor u!

Hoe de classificatie van HR++ glas wordt bepaalt leest u in ons artikel ‘Wijziging classificatie HR, HR+ en HR++’.

HR++ glas is te herkennen door een aantal elementen. De meest eenvoudige manier is door te kijken in de spouw van het glas of daar een gedrukte classificatie aanduiding staat waarin HR++ vermeld staat. Ziet u dit niet staan? Dan is het zeker weten geen HR++ glas.

U kunt ook een aansteker aan de binnenkant van het glas houden. U ziet dan de weerspiegeling van de vlammetjes. Heeft het 2e vlammetje een andere kleur? Dan heeft u HR++ glas.

De U-waarde van HR++ glas is vanaf 1.1. Hoe lager dit getal, hoe beter de isolatiewaarde van het glas. Let op: we spreken pas van HR++ glas als het een spouw vanaf 13 mm heeft. Indien de spouw minder breed is, dan gaat het glas naar een lagere classificatie zoals HR+ glas of HR glas. Hoe breed de spouw is, hangt af van de situatie waarin het glas geplaatst wordt en hoeveel ruimte er voor het glas aanwezig is.

Nee, normaal HR++ glas is niet geluidswerend. Maar HR++ glas kan worden voorzien van
een dikkere buitenruit of een folie tussen het glas die het glas geluidswerend maakt. Desondanks blijft het dan HR++, maar dan geluidswerend HR++ glas.

Het verschil tussen HR+ en HR++ glas zit hem in de spouw. De breedte van de spouw bepaald welke classificatie HR glas krijgt. Spouw 13mm-18mm is HR++, spouw 8mm-12mm is HR+.

Met HR++ glas kunt u uw woning of bedrijfspand beter isoleren. De isolatiewaarde van HR++ glas is een stuk beter dan die van dubbelglas. Dit komt doordat de spouw niet is gevuld met lucht, maar met edelgassen (vaak Argon). 

Bent u benieuwd naar de isolatiewaarde van HR++ glas? U leest er alles over in onze blog! 

Impressie van HR++ glas

Meer weten?

Alles weten over HR++ glas?

Bekijk dan snel onze video’s! 

De ISDE regeling:

Subsidie aanvragen voor HR++ glas

Als woningeigenaar of eigenaar van een zakelijk pand kunt u in aanmerking komen voor de ISDE regeling. Met deze regeling kunt u subsidie aanvragen voor het plaatsen van isolatieglas. Om in aanmerking te komen is het belangrijk dat u weet welke voorwaarden er aan deze regeling verbonden zijn. U kunt het beste op de site van het RVO kijken welke voorwaarden er verbonden zijn aan de ISDE-subsidieregeling. 

De ervaringen

van onze klanten

Vakkundig, vriendelijk en professioneel

Zeer goede ervaring gehad met dit bedrijf. Duidelijke communicatie vanuit kantoor, vriendelijke vaklui over de vloer die zeer netjes werken. En mocht er onverhoops iets niet goed gaan, dan wordt dat terstond opgepakt en afgehandeld zonder enige vorm van wanklank. Complimenten!
- Apeldoorn

Top!

Goede communicatie, het glas vervangen is met zorg, professioneel en netjes gedaan.
- Kootwijkerbroek

een hele goede ervaring en jullie zijn zeer klantvriendelijk!

een hele goede ervaring en jullie zijn zeer klantvriendelijk!
- Apeldoorn

Zeer vakkundig en professioneel

Na het ontvangen van een snelle, scherpe offerte en een goed gevoel door de vele positieve reviews hebben wij voor dit bedrijf gekozen t.b.v. plaatsen HR++ glas bij ons renovatieproject. We zijn uitermate tevreden met ons nieuwe HR++ glas. Vanaf het begin tot het eind is de communicatie zeer prettig geweest. Dit is een bedrijf wat niet alleen beschikt over zeer vakkundige mensen, maar ook goed meedenkt en tevens goed te bereiken is (ook via e-mail, een plus als je telefonisch niet altijd bereikbaar bent). Alles verliep enorm vlot en professioneel. We zijn dan ook niet alleen erg tevreden met het eindproduct; [...]
- Ugchelen

Prima ervaring met Aart Bouman

Ik heb een prima ervaring met het glasbedrijf Aart Bouman. Goed contact en nette mensen aan het werk Geen 5 sterren omdat de beschadigingen aan het verfwerk erg tegen vielen. Daar zit voor mij nu helaas echt veel schuurwerk aan vast

Reactie van het bedrijf

Dag Arnold, Dank voor uw beoordeling. Jammer dat er meer werk voor u in zit van van te voren ingeschat. Echter als het over de oude scharniergaten gaat die door een ander ooit opgevuld zijn, ligt dat buiten onze verantwoordelijkheid. We doen altijd ons best zo netjes mogelijk te werken. Bedankt voor de ruime voldoende! Wie weet tot een volgende keer. Team Aart Bouman Glas

- Apeldoorn
74 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Meer informatie of een offerte voor HR++ glas?

Neem dan direct contact met ons op!

Stel hier je vraag via WhatsApp