HR++ glas
Nog meer comfort dan bij het huidige dubbelglas

Nóg beter isoleren!

HR++ glas

Uw woning nog beter isoleren dan met dubbelglas? Glashandel Aart Bouman levert ook HR++ glas. Dit doen wij zowel aan de particuliere- als zakelijke markt. Wij leveren HR++ glas voor u op maat voor elk gewenst project.

Bij HR++ glas is de spouw normaliter gevuld met Argon gas en is het glas tevens voorzien van een warmtereflecterende coating op de binnenruit. Dit zorgt voor een betere isolatie dan bijvoorbeeld ‘gewoon’ dubbelglas.

Ons team verzorgt het leveren én tevens plaatsen van deze glassoort in de regio Apeldoorn, Ugchelen, Kootwijk, Stroe, Hoenderloo, Vaassen, Gortel, Epe, Eerbeek, Brummen, Lieren, Beekbergen en Teuge. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons op of bestel direct online via onze webwinkel.

HR++ Isolatieglas

Laat uw enkelglas of oud dubbelglas vervangen door HR++ isolatieglas. Met dit glas geniet u namelijk van nóg meer comfort in uw woon-of werkruimte. Het klimaat in huis zal aanzienlijk verbeterd worden en u zult het merken in de kosten op de energierekening.

HR++ isolatieglas is dubbelglas met een spouw die gevuld is met edelgassen en niet met lucht zoals bij ‘gewoon’ dubbelglas. Ook heeft één kant van het glas een warmtereflecterende coating die zorgt voor extra isolatie. 

De randen van HR++ glas zijn afgewerkt met een speciale kit, zodat er geen gas verloren gaat. De ruimte van de spouw is bepalend voor de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. 

Hieronder vindt u een overzicht van de U-waardes van HR++ isolatieglas: 

Snelle service

Bij ons kunt u altijd snelle service verwachten

Kwaliteit

Altijd de beste kwaliteit

Voorraad

Alles op voorraad

Vragen?

Wij staan u graag te woord!

opgeleverde HR++ Projecten

HR++ glas, HR++ glas, Aart Bouman
Woningen nieuwbouw

Woning met triple glas

Woning met triple glas Deze woning met veel grote ramen is voorzien van driedubbel isolatieglas, ook wel tripleglas genoemd. De isolatiewaarde hiervan is nog beter

Lees verder »

Klik op een project voor een korte beschrijving en voor/na foto’s.

Het verschil

dubbelglas en HR++ glas

‘Gewoon’ dubbelglas en HR++ glas verschillen in een paar opzichten van elkaar. Het grootste verschil tussen beiden is de spouwvulling. Bij ‘gewoon’ dubbelglas is de spouw gevuld met droge lucht.

Dit isoleert goed, maar het kan nog beter. Bij HR++ glas is de spouw niet gevuld met droge lucht, maar met gas. Dit is nagenoeg altijd Argon, maar kan in sommige gevallen ook Krypton zijn. Een gasvulling heeft een betere isolatiewaarde dan droge lucht.

Ook heeft HR++ glas een speciale HR-coating op het glas wat ‘gewoon’ dubbelglas niet heeft. De combinatie van de gasvulling en HR-coating zorgen voor een optimaal leefklimaat. 

Benieuwd welk glas type u op dit moment heeft? Controleer het direct op de website van Milieucentraal.

Voordelen glastype

HR++ glas bestellen

Bij glashandel Aart Bouman kunt u eenvoudig HR++ glas online bestellen. Plaats eenvoudig een bestelling op onze webwinkel.

Wilt u liever nog wat meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Ook dat is mogelijk. Stuur een e-mail naar info@aartbouman.nl of bel ons op 055 760 1111.

Alles wat u wilt weten

Veelgestelde vragen

HR++ glas is glas dat bestaat uit twee glasplaten met in de spouw een edelglas. Op de binnenruit van het glas zit een HR-coating. Deze coating zorgt ervoor dat warmte terug de woning in wordt gekaatst. Bent u benieuwd naar de verschillen tussen enkelglas, luchtgevuld glas en HR-glas? In het artikel ‘De verschillen tussen enkelglas, luchtgevuld glas en HR-glas‘ worden de verschillen uitgelegd.

U wilt natuurlijk glas met een zo goed mogelijke isolatiewaarde. Maar de mogelijkheden zijn afhankelijk van de dikte van de sponning in het kozijn. Deze glassoort past namelijk niet in elk kozijn.

In een situatie waar al dubbelglas zit, kan dit vaak wel vervangen worden door HR(++) glas. In een situatie waar enkel glas aanwezig is, is vervangen niet altijd mogelijk. In dat geval moet er gekeken worden naar het gewicht van HR++ glas ten opzichte van enkelglas. En de dikte van HR(++) glas ten opzichte van het enkelglas.

Alles weten of HR++ glas in oude kozijnen? Lees onze blog!

De dikte van het glas is afhankelijk van twee factoren. Ten eerste de spouw en ten tweede of het glas gelaagd moet zijn. Wilt u weten welke dikte geschikt is voor u? Neem dan gerust contact met ons op.

De kosten van HR++ glas zijn verschillend per situatie en daarom van te voren moeilijk in te schatten. Vanzelfsprekend is een kleine ruit goedkoper dan een grote ruit. Maar de plek waar de ruit vervangen moet worden, speelt ook een belangrijke rol bij de kosten.

Benieuwd naar de kosten voor HR(++) glas? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen langs en maken een passende offerte voor u!

Hoe de classificatie van HR++ glas wordt bepaalt leest u in ons artikel ‘Wijziging classificatie HR, HR+ en HR++’.

HR++ glas is te herkennen door een aantal elementen. De meest eenvoudige manier is door te kijken in de spouw van het glas of daar een gedrukte classificatie aanduiding staat waarin HR++ vermeld staat. Ziet u dit niet staan? Dan is het zeker weten geen HR++ glas.

U kunt ook een aansteker aan de binnenkant van het glas houden. U ziet dan de weerspiegeling van de vlammetjes. Heeft het 2e vlammetje een andere kleur? Dan heeft u HR++ glas.

De U-waarde van HR++ glas is vanaf 1.1. Hoe lager dit getal, hoe beter de isolatiewaarde van het glas. Let op: we spreken pas van HR++ glas als het een spouw vanaf 13 mm heeft. Indien de spouw minder breed is, dan gaat het glas naar een lagere classificatie zoals HR+ glas of HR glas. Hoe breed de spouw is, hangt af van de situatie waarin het glas geplaatst wordt en hoeveel ruimte er voor het glas aanwezig is.

Nee, normaal HR++ glas is niet geluidswerend. Maar HR++ glas kan worden voorzien van
een dikkere buitenruit of een folie tussen het glas die het glas geluidswerend maakt. Desondanks blijft het dan HR++, maar dan geluidswerend HR++ glas.

Het verschil tussen HR+ en HR++ glas zit hem in de spouw. De breedte van de spouw bepaald welke classificatie HR glas krijgt. Spouw 13mm-18mm is HR++, spouw 8mm-12mm is HR+.

Met HR++ glas kunt u uw woning of bedrijfspand beter isoleren. De isolatiewaarde van HR++ glas is een stuk beter dan die van dubbelglas. Dit komt doordat de spouw niet is gevuld met lucht, maar met edelgassen (vaak Argon). 

Bent u benieuwd naar de isolatiewaarde van HR++ glas? U leest er alles over in onze blog! 

Impressie van HR++ glas

Meer weten?

Alles weten over HR++ glas?

Bekijk dan snel onze video’s! 

De ISDE regeling

Subsidie aanvragen voor HR++ glas

Als woningeigenaar of eigenaar van een zakelijk pand kunt u in aanmerking komen voor de ISDE regeling. Met deze regeling kunt u subsidie aanvragen voor het plaatsen van isolatieglas. Om in aanmerking te komen is het belangrijk dat u weet welke voorwaarden er aan deze regeling verbonden zijn. In onze blog ‘Subsidie aanvragen voor dubbelglas, HR++ glas of Triple glas?’ leest u alles over de voorwaarden van de ISDE subsidie regeling. 

de ervaringen

van onze klanten

Prima communicatie, heldere afspraken, goede uitvoering

Het proces om tot een definitieve keus te komen verliep dank zij de prettige communicatie goed. Dat geldt ook voor de contacten in de aanloop naar de plaatsing en ná plaatsing van de ruiten. Op alle vragen werd snel en to-the-point gereageerd. Het plaatsen van het glas verliep goed. Het is niet voor niets dat we, na een eerdere positieve ervaring, terugkeerden bij Aart Bouman.
- Apeldoorn

Uitstekende service en kwaliteit

Het hele traject van advies tot opdracht en montage was uitermate professioneel. Vriendelijke en deskundige medewerkers en uitstekende kwaliteit werk. We zijn zeer tevreden!
- Beekbergen

Snelle levering

Onze kachelruit was stukgevallen het glas is bij dit bedrijf de helft goedkoper dan bij onze plaatselijke glashandel.

Reactie van het bedrijf

Dank voor uw beoordeling. Hier doen we het voor!

- Nieuwebrug

Goed, snel

Plezierig verlopen ook de voorbereiding.

Reactie van het bedrijf

Hartelijk dank voor het vertrouwen. Fijn dat het naar wens is verlopen. Met vriendelijke groet, Team Aart Bouman

- Apeldoorn

Deskundig advies, korte lijntjes

Na telefonisch contact kwam Aart al snel langs. Meet alles in, denkt mee over praktische zaken en geeft deskundig advies. Prettig contact en snelle levering.
- Apeldoorn
46 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10
Meer informatie of een offerte voor HR++ glas?

Neem dan direct contact met ons op!

Stel hier je vraag via WhatsApp