Dubbelglas

Warm in de winter en zomers lekker koel

Profiteren van meer comfort in huis

Dubbelglas/ isolatieglas

Bent u op zoek naar een glaszetter voor het leveren en plaatsen van dubbelglas? Dan zit u bij glashandel Aart Bouman goed. Wij kunnen dubbelglas voor u op maat leveren en plaatsen voor elk gewenst project. En dit zowel voor zowel bedrijven als particulieren.

U kunt geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen of dubbelglas online bestellen via ons bestelformulier. Heeft u vragen over het meest geschikte glastype? Onze glaszetters adviseren u graag.

Ons team verzorgt het leveren en plaatsen van dubbelglas in de regio Apeldoorn, Ugchelen, Kootwijk, Stroe, Hoenderloo, Vaassen, Gortel, Epe, Eerbeek, Brummen, Lieren, Beekbergen en Teuge. Maar u kunt ook bij ons terecht voor bijvoorbeeld Triple glas, monumentenglas, enkelglas of het vervangen van een lekke ruit.

Wat is isolerend dubbelglas?

Dubbelglas is een assemblage van twee glasbladen met daartussen een afstandhouder. De ruimte tussen het glas (spouw) is gevuld met lucht. Deze lucht zorgt grotendeels voor de isolatie. Hoe breder de spouw tussen het glas, hoe beter de isolatiewaarde.

Standaard dubbelglas met lucht in de spouw geeft meer isolatie en comfort dan enkelglas. Echter verdwijnt er bij ‘gewoon’ dubbelglas nog wel warmte door de ruiten naar buiten. Oud dubbelglas kan daarom beter vervangen worden door HR++ glas om meer comfort en een hogere isolatiewaarde te verkrijgen.

Snelle service

Bij ons kunt u altijd snelle service verwachten

Kwaliteit

Altijd de beste kwaliteit

Voorraad

Alles op voorraad

Vragen?

Wij staan u graag te woord!

Opgeleverde Dubbelglas projecten

Woningen renovatie

Isoleren pand

Dit karakteristieke pand aan de Koninginnelaan hebben we mogen helpen isoleren. Er zijn verschillende typen glas gebruikt: Vacuümglas voor de ruiten waar dat mogelijk was

Project
Lees verder »
Renova Glas

RenovaGlas woonkamer

Deze woning in Apeldoorn is deels voorzien van RenovaGlas. Door de speciale coating heeft dit glas een U-waarde van slechts 1.0 W/m²K.   Daarnaast is

Project
Lees verder »

Klik op een project voor een korte beschrijving en voor/na foto’s.

Wat is

HR++ glas

HR glas, ook wel Hoog Rendementsglas genoemd, zorgt voor een nog betere isolatie dan dubbelglas. Isolerend dubbelglas isoleert namelijk 2x beter dan enkelglas en bij HR++ glas is dit zelfs 5x beter. Bij HR-glas zit er op de binnenruit een coating die de warmte van binnen terugkaatst in de woning.
 
Hierdoor is het warmteverlies vele malen kleiner dan bij ‘gewoon’ dubbelglas zonder coating. Daarnaast heeft HR-glas een spouw die niet is gevuld met lucht, zoals bij dubbelglas, maar met gas. Het gebruikelijke is Argongas, maar dit kan ook Kryptongas zijn (dezelfde U-waarde, maar eeb dunnere spouw).
 
De gasvulling zorgt voor meer isolatie dan lucht. De breedte van de spouw bepaalt of het glas een + of ++ classificatie krijgt.
HR-glas is ook te leveren met een hele dunne spouw voor bijvoorbeeld monumenten waar maar een beperkte spouwdiepte is.
 
In dat geval spreken we van monumentenglas. Bij puien op het zuiden of zuidwesten is het te overwegen om HR-glas met een zonwerende coating te kiezen. De zonnewarmte wordt bij zonwerend glas namelijk grotendeels teruggekaatst, zodat het binnen in de woning minder opwarmt.

Subsidie aanvragen voor dubbelglas

Bent u de eigenaar van een woning of zakelijk pand? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor HR++ (of voor glas met een nog hogere isolatiewaarde). Deze subsidie wordt de ISDE regeling genoemd. Voordat u de subsidie aanvraagt, is het handig dat u weet welke voorwaarden eraan verbonden zijn.

Ontdek hier alles over subsidie op dubbelglas

Dubbel glas bestellen

Zou u graag direct dubbelglas bij ons willen bestellen? Dit kan gemakkelijk en snel bij glashandel Aart Bouman. Het enige wat u hoeft te doen is een bestelling plaatsen in onze webwinkel, en dan gaan wij voor u aan de slag. Wij kunnen natuurlijk ook bij u langskomen voor persoonlijk advies en/of voor het inmeten van uw glas. U kunt contact met ons opnemen en dan maken wij zo snel mogelijk een afspraak.

Van oud naar nieuw!

Dubbelglas vervangen

Zijn uw huidige ruiten voorzien van dubbelglas? En wilt u ze vervangen omdat u bijvoorbeeld beter wilt isoleren? Of zijn ze echt aan vervanging toe? Laat uw dubbelglas dan vervangen door HR++ glas.

Bij ‘gewoon’ dubbelglas verdwijnt er namelijk nog wel warmte door de ruiten naar buiten. Oud dubbelglas kan daarom beter vervangen worden door HR++ glas om meer comfort en een hogere isolatiewaarde te verkrijgen. Door uw dubbelglas te laten vervangen door HR++ glas ervaart u veel meer comfort. HR++ glas isoleert namelijk een stuk beter dan dubbelglas. Dit komt ten eerste door de coating aan de binnenkant van het glas.

De coating weerkaatst warmte terug in de woning en zorg dat dit dus nooit verloren gaat. En ten tweede doordat de spouw gevuld is met een speciale gassoort. De hoogte van de isolatiewaarde is afhankelijk van de gekozen spouwdikte. Hoe breder de spouw, hoe hoger de isolatiewaarde.

Voor Argon gevuld glas geldt:

Hoe breder de spouw hoe hoger de isolatiewaarde.

SpouwdikteSoort glas
Spouw van 8 mm en dunnerHR glas
Spouw tussen de 8-12 mmHR+ glas
Spouw van 12 mm en brederHR++ glas

Wilt u het huidige dubbelglas vervangen door HR++ glas? Onze glaszetters komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden met u te bespreken.

Meer weten?

Alles weten over dubbelglas?

Bekijk dan snel onze video! 

Nog beter isoleren met triple glas

Naast dubbelglas, voorzien van twee glasbladen, is het ook mogelijk om drie glasbladen te assembleren met twee afstand houders. We spreken in dat geval van Triple glas. Met Triple glas wordt een nog  nog hogere isolatiewaarde gerealiseerd. 

Hiervoor is wel een diep kozijn nodig, omdat het al gauw om een glasdikte gaat van minimaal 32 mm. 

En wist u dat u vanaf een breedte van 28 mm (2x een spouw van 8) een nog betere isolatiewaarde kunt creëren? Bij deze spouwbreedte is de U-waarde namelijk 0,9. 

triple glas utrecht

Wel of niet?

Past HR++ glas in mijn huidige kozijnen?

U wilt natuurlijk glas met een zo goed mogelijke isolatiewaarde. Maar de mogelijkheden zijn afhankelijk van de dikte van het kozijn. HR++ glas past namelijk niet in elk kozijn. In een situatie waar al dubbelglas zit, kan dit vaak wel vervangen worden door HR(++) glas. In een situatie waar enkelglas in zit is dit niet altijd zo. Hierin moet er gekeken worden naar het gewicht van HR++ glas ten opzichte van enkelglas, en de dikte van HR(++) glas ten opzichte van enkelglas.

De ervaringen

van onze klanten

Mooi passend

Mooi passend goede kleur en netjes afgeleverd
- Anloo

Verzorging uitstekend, keuze levering uitbreiden?

De aangevraagde produkten zijn zorgvuldig verpakt, dat is uitstekend in orde. Vanwege vele afwezigheid is levering op een priveadres echter niet handig. Het pakket kon alsnog, na enige dagen, bij een agentschap worden afgehaald. Vooraf een keuze voor bezorging op priveadres of afhaalpunt zou voor minder ' ergenis' kunnen zorgen.
- Dordrecht

Gemakkelijk bestellen van product, zeer snelle levering en uitstekende service!!

Ik had een ruit nodig voor mijn woning. 's Middags online besteld en de volgende dag stond het al klaar! Keurig en precies op maat gemaakt. Ik had bij de online bestelling een foutje gemaakt (in millimeters besteld terwijl het centimeters moesten zijn), dit had Aart Bouman uitstekend ingeschat: mijn ruit stond klaar in de juiste maten. Uitstekende service en kwaliteit voor een zeer vriendelijke prijs! Vakmensen!
- Apeldoorn

Snelle en correcte afhandeling van de vraag.

Snelle en correcte afhandeling van de vraag. Snel en adequate terugkoppeling bij vragen. Goed verpakt en precies op maat gesneden glas.
- Drunen

Uitstekende levering

Ik had maten doorgegeven die niet konden. Ik werd daar op gewezen en zonder meerkosten kreeg ik hele mooi gesneden kachelruiten.
- HOOGE MIERDE
210 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Meer informatie over dubbelglas of direct bestellen?

Neem dan direct contact met ons op!

Wij bestaan 10 jaar!

We trakteren in de maand juli: 20% korting op voorzetramen

Gebruik kortingscode:
JULIVZR20

Stel hier je vraag via WhatsApp