Triple glas
Ga voor optimaal wooncomfort

Aart Bouman, uw partner om...

Triple glas te bestellen

Triple glas op maat bestellen? Dan zit u bij ons goed! Wij zijn een onafhankelijke glashandel en glaszetter voor Triple glas, gevestigd op het industrieterrein aan de Wilmersdorf in Apeldoorn. En wij leveren Triple glas aan zowel particulieren als bedrijven.

Triple glas, ook wel bekend als HR+++ glas, is een goed isolerende glassoort bestaande uit drie glasplaten die gevuld zijn met edelgassen. Direct Triple glas bestellen? U kunt geheel vrijblijvend een offerte bij ons opvragen of Triple glas bestellen via onze webwinkel.

Wij verzorgen het leveren én plaatsen van Triple glas in de regio Apeldoorn, Ugchelen, Kootwijk, Stroe, Hoenderloo, Vaassen, Gortel, Epe, Eerbeek, Brummen, Lieren, Beekbergen en Teuge. Maar, u kunt ook bij ons terecht voor andere soorten isolatieglas zoals dubbelglas, HR++ glas of monumentenglas.

triple glas

Wat is triple glas?

Triple glas wordt ook wel driedubbelglas of HR+++ glas genoemd. Het is hoogrendementsglas dat bekend staat om zijn goede isolerende werking. HR+++ glas bestaat uit drie glasplaten met daartussen twee afstandhouders. De ruimte tussen deze afstandhouders is gevuld met edelgassen. Dit kunnen Argon of Krypton zijn. 

Het grote voordeel van deze edelgassen is dat kou niet naar binnen wordt doorgegeven en andersom warmte dus ook niet naar buiten.

Daarnaast is het glas voorzien van een metaalcoating in de spouw waardoor warmte de woning in gereflecteerd wordt. Het is een extreem goed isolerende glassoort die bovendien door zijn glasdikte een goede geluidswerende werking heeft.

Snelle service

Bij ons kunt u altijd snelle service verwachten

Kwaliteit

Altijd de beste kwaliteit

Voorraad

Alles op voorraad

Vragen?

Wij staan u graag te woord!

Opgeleverde projecten met HR+++ glas:
Tripleglas

Woning met triple glas

Woning met triple glas Deze woning met veel grote ramen is voorzien van driedubbel isolatieglas, ook wel tripleglas genoemd. De isolatiewaarde hiervan is nog beter

Lees verder »

Klik op een project voor een korte beschrijving en voor/na foto’s.

De voordelen van

HR+++ glas

Besparen op uw energierekening

Met HR+++ glas bespaart u aanzienlijk op uw energierekening, doordat het glas een nog betere warmte-isolatie heeft dan HR++ glas.

Minder tocht

Het glas laat minder kou door bijvoorbeeld kieren binnenkomen. Dit versterkt het comfort aanzienlijk en de thermostaat kan dus een stukje lager!

Geluidswerend en inbraakwerend

Het glas bestaat uit drie glasplaten wat ervoor zorgt dat het glas zeer geluidswerend is en tevens moeilijker te breken is dan dubbelglas.

Verhoogd wooncomfort

U ervaart een aangenaam binnenklimaat, dus ook in de koude wintermaanden. Het glas zorgt ervoor dat warmte in de winter wordt binnengehouden en het in de zomer lekker koel is in de woning.

Beste isolatiewaarde

HR+++ glas heeft een u-waarde van 0,5. Dit betekent dat er bijna tot geen warmteverlies is. Hoe lager de u-waarde van het glas, hoe beter het glas isoleert.

Verbeterde woningwaarde

Zijn uw ramen voorzien van HR+++ glas? Dan heeft dit een positief effect op de waarde van uw woning. En dit zult u terugzien in de verkoopprijs van uw huis.

Triple glas in bestaande kozijnen

Triple glas is een stuk zwaarder en dikker doordat het glas over een extra glasplaat en spouw beschikt. Dit maakt dat dit glastype niet geschikt is voor elk kozijn. De sponning waarin het kozijn geplaatst gaat worden moet een stuk dieper zijn en bovendien moet het raam het gewicht van het glas kunnen dragen.

Heeft u op dit moment ramen van enkelglas of dubbelglas? Dan is de kans vrij groot dat de kozijnen niet berekend zijn op Triple glas. In dat geval zijn voor de plaatsing van deze glassoort nieuwe kozijnen nodig. Wilt u liever geen nieuwe kozijnen? Bijvoorbeeld omdat deze nog niet aan vervanging toe zijn?

HR++ glas is dan een uitstekend alternatief. Dit glas heeft niet de isolatiewaarde van Triple glas, maar wel beter dan enkelglas of dubbelglas. Ook kan vacuümglas een goed alternatief zijn. Dit glas heeft dezelfde isolatiewaarde als HR+++ glas, maar niet de dikte. Voordat wij HR+++ glas plaatsen, kijken wij of de huidige kozijnen geschikt zijn voor dit glas, zodat u van te voren weet waar u aan toe bent.

triple glas

Triple glas bestellen

Wilt u direct Triple glas bestellen? U kunt driedubbel glas bestellen via onze webwinkel. Wilt u liever eerst persoonlijk advies? Of een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? 

Neem dan contact met ons via 055- 760 1111 of stuur een email naar info@aartbouman.nl voor het maken van een afspraak. Wij komen graag bij u langs!

Het verschil

HR++ of Triple glas

Wilt u uw woning beter isoleren? Of zijn uw huidige ramen aan vervanging toe? Dan vraagt u zich vast af: Welke glassoort moet ik kiezen? Kies ik voor HR++ glas of Triple glas (HR+++ glas)? 

Om antwoord te kunnen geven op deze vraag, is het eerst goed om te weten wat het verschil is tussen beide glastypen.

HR++ is dubbelglas dat is voorzien van een coating aan de binnenkant van het glas en een isolerend gas tussen de glasplaten. HR+++ glas heeft ook een coating aan de binnenkant van het glas en gas tussen de glasplaten, maar dit glas bestaat uit drie glasplaten. 

Door de extra glasplaat en extra ruimte met gas, isoleert Triple glas beter dan HR++ glas. Benieuwd naar alle verschillen? Bekijk onze video hiernaast! 

Meer weten?

Alles weten over glassoorten

Bekijk dan snel onze video’s! 

Alles wat u wilt weten

Veelgestelde vragen

Triple glas, ook wel bekend onder de naam HR+++ glas is een glassoort die bestaat uit drie glasplaten met daartussen twee afstandhouders. De ruimte tussen de glasbladen is gevuld met edelgassen zoals Argon. Triple glas heeft tevens op twee binnenruiten een warmtereflecterende coating (HR-coating).

De dikte van het glas wordt bepaald aan de hand van hoeveel oppervlakte er nodig is. Triple glas kan variëren van 4 mm binnen, 4mm midden en 4 mm buiten tot aan 6 mm binnen, 6 mm midden en 6 mm buiten. Let wel op, de dikte van het glas wordt altijd bepaald door de situatie. 

Om de exacte prijs van Triple glas te bepalen, spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Ten eerste hangt de prijs af van de hoeveelheid glas er nodig is. En natuurlijk of het plaatsen van Triple glas gepaard gaat met de plaatsing van nieuwe kozijnen. Ten tweede is de plaats waar het glas komt van belang.

Gaat het bijvoorbeeld om een bovenverdieping, dan is er meer mankracht en tevens een hijskraan nodig. Dit soort kosten zijn van invloed op de uiteindelijke prijs. Wilt u weten wat Triple glas gaat kosten voor uw situatie? Wij komen graag langs voor een vrijblijvende offerte op maat.

Ja, Triple glas is warmtewerend. Dit glas is eigenlijk hetzelfde als HR++ glas. Het grote verschil zit hem in de betere isolatie door een derde ruit. De HR-coating houdt warmte binnen en kouval buiten.

U kunt bij ons Triple glas eenvoudig bestellen door middel van ons bestelformulier. Hier kunt u aangeven welke afmeting u wenst. Maar u kunt ons natuurlijk ook bereiken via 055- 760 1111 of een mail sturen naar info@aartbouman.nl. Wij komen dan bij u langs voor een offerte op maat.

Jazeker, dat kan. Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u subsidie krijgen als u uw glas vervangt voor tripleglas. Lees ook onze blog voor meer informatie.

Subsidie aanvragen voor Triple glas (HR+++)

Heeft u een koophuis of bent u eigenaar van een bedrijfspand? U kunt dan in aanmerking komen voor subsidie voor de plaatsing van driedubbelglas. Deze subsidieregeling heet de ISDE. 

Wilt u in aanmerking komen voor deze vergoeding, dan is het belangrijk dat u weet welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. U kunt hierover lezen in onze blog. Alles weten over de subsidieregeling voor isolatieglas? Dit kunt u het beste nalezen op de site van het RVO. Hierin leest u de actuele voorwaarden en bedragen.

Nieuwe kozijnen nodig?

Kies voor kozijnen met Triple glas!

Zijn de huidige kozijnen aan vervanging toe? Kies voor nieuwe kozijnen met Triple glas! Zo heeft u in één klap de beste isolatie oplossing voor uw woning. De investering van Triple glas kan fors zijn, maar gelukkig zijn er subsidiemogelijkheden, waardoor de kosten worden beperkt. En daarnaast bespaart u ook aanzienlijk op de energierekening. Het comfort is huis zal flink toenemen, waardoor het een stuk aangenamer wordt. 

Zowel in de winter als in de zomer. Kortom, waar wacht u nog op!

Twijfelt u tussen HR++ glas en HR+++ glas? Niet nodig! Wij adviseren u graag over de beste glas oplossing voor uw situatie. Onze glaszetters gaan graag met u in gesprek om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Duurzaam HR+++ glas

Iedereen is natuurlijk druk bezig met het verduurzamen van zijn huis. Driedubbelglas (HR+++ glas) is daarbij een hele goede aanvulling. Dit glas is namelijk het meest isolerende glas op dit moment. In vergelijking met enkelglas isoleert dit glas maar liefst 5 keer zoveel! 

Ook heeft HR+++ glas de laagste U-waarde. De U-waarde laat zien hoeveel warmte het glas doorlaat en hoe slechter de isolatie dus is. De U-waarde van HR+++ glas ligt tussen de 0,5 en 0,9. Dit glas is dus heel erg duurzaam en zo kunt u per maand zeker besparen op de energiekosten. Win-win dus!

De ervaringen

van onze klanten

Vakkundig, vriendelijk en professioneel

Zeer goede ervaring gehad met dit bedrijf. Duidelijke communicatie vanuit kantoor, vriendelijke vaklui over de vloer die zeer netjes werken. En mocht er onverhoops iets niet goed gaan, dan wordt dat terstond opgepakt en afgehandeld zonder enige vorm van wanklank. Complimenten!
- Apeldoorn

Top!

Goede communicatie, het glas vervangen is met zorg, professioneel en netjes gedaan.
- Kootwijkerbroek

een hele goede ervaring en jullie zijn zeer klantvriendelijk!

een hele goede ervaring en jullie zijn zeer klantvriendelijk!
- Apeldoorn

Zeer vakkundig en professioneel

Na het ontvangen van een snelle, scherpe offerte en een goed gevoel door de vele positieve reviews hebben wij voor dit bedrijf gekozen t.b.v. plaatsen HR++ glas bij ons renovatieproject. We zijn uitermate tevreden met ons nieuwe HR++ glas. Vanaf het begin tot het eind is de communicatie zeer prettig geweest. Dit is een bedrijf wat niet alleen beschikt over zeer vakkundige mensen, maar ook goed meedenkt en tevens goed te bereiken is (ook via e-mail, een plus als je telefonisch niet altijd bereikbaar bent). Alles verliep enorm vlot en professioneel. We zijn dan ook niet alleen erg tevreden met het eindproduct; [...]
- Ugchelen

Prima ervaring met Aart Bouman

Ik heb een prima ervaring met het glasbedrijf Aart Bouman. Goed contact en nette mensen aan het werk Geen 5 sterren omdat de beschadigingen aan het verfwerk erg tegen vielen. Daar zit voor mij nu helaas echt veel schuurwerk aan vast

Reactie van het bedrijf

Dag Arnold, Dank voor uw beoordeling. Jammer dat er meer werk voor u in zit van van te voren ingeschat. Echter als het over de oude scharniergaten gaat die door een ander ooit opgevuld zijn, ligt dat buiten onze verantwoordelijkheid. We doen altijd ons best zo netjes mogelijk te werken. Bedankt voor de ruime voldoende! Wie weet tot een volgende keer. Team Aart Bouman Glas

- Apeldoorn
74 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10
Heeft u een vraag of kunnen we u helpen met Triple glas?

Neem dan direct contact met ons op!

Stel hier je vraag via WhatsApp