Terug naar overzicht

Glasblokjes assortizakje

Handig assortizakje, voldoende voor één ruit. Er zit in elke zakje 2 blokjes per dikte van 1 t/m 5 mm en indien beschikbaar 2 keggen. Uit voorraad leverbaar, vóór 12 uur besteld is dezelfde dag ophalen of verzonden.

 4,85 5,05

Artikelnummer: gblassorti Categorie:

Beschrijving

GLASBLOKJES ASSORTIZAKJE

Glasblokjes zorgen ervoor dat het glas niet direct op het kozijn staat. Door deze ruimte kan het kozijn ventileren en eventueel vocht weglopen. Dat is nodig omdat door vocht het kozijn kan gaan rotten, maar ook de kitrand van dubelglas los kan raken waardoor de ruit lekraakt. Een lekke ruit is te herkennen aan vochtvorming tussen de twee glasbladen. Het lijkt of er condens op de ruit zit, maar het zit ertussen in.

Het gebruik van glasblokjes is dus essentieel.

Met het assortizakje heeft u diverse diktes twee blokjes, én twee wiggen/keggen. Wiggen, of ook wel keggen genoemd, kunnen nodig zijn onder de ruit bij een schuine onderdorpel.

Wanneer u veel ruiten moet zetten, is het voordeliger om glasblokjes per 100 stuks in één maat te kopen. Wanneer u één of enkele ruiten gaat zetten, zijn deze assortizakjes heel handig. Omdat er verschillende blokjes in zitten, heeft u altijd de goede maat bij de hand.

WELKE DIKTE TE GEBRUIKEN

Het beste is de blokjes te kiezen die 2m breder zijn dan de ruit. De hele ruit moet ondersteund worden om spanning te voorkomen. Bij isolatieglas moeten beide glasbladen helemaal ondersteund worden, omdat anders de niet-ondersteunde ruit gaat zakken en de ruit lek raakt. Met behulp van een ruitenlichter kunt u de ruit even omhoog halen en dan de blokjes er goed onder leggen.

Voor een schuine onderdorpel kunt u de keggen gebruiken die ook in het zakje zitten. Deze zijn afgeschuind, de ene kant is dikker dan de andere.