Terug naar overzicht

Kachelkoord

Wanneer u uw kachelruit vervangt, adviseren wij u om ook goed te kijken naar de randafdichting van de draaiende delen en bij het glas. De kans is reëel dat bij een oudere kachel of haard het koord vervangen dient te worden. Wij verkopen reparatiesetjes met kachelkoord en vuurvaste lijm voor het vervangen van het koord in het deurtje of ruitje van uw houtkachel; u kunt het koord of de lijm ook los bestellen. Daarnaast leveren we ook plakkoord, deze is al voorzien van een lijmlaag met folie, en plat koord zonder lijm.

 1,99 16,25

Artikelnummer: Kachelkoord Categorieën: ,

Beschrijving

Kachelkoord

Kachelkoord zorgt ervoor dat de afdichting tussen het glas en de kachel(deur) goed dicht is. Als uw kachelruit vervangen moet worden, kijk dan ook of het koord nog goed is.

Voordat u de nieuwe ruit in de deur plaatst, is het verstandig om ook direct het kachelkoord te vervangen. Met een kachelkoord kunt u de kachelruit vastzetten en zorgt u voor een goede afsluiting van het glas. De meest gangbare maten voor een kachelkoord zijn plat koord van 12mm breed en 3mm dik, en rond koord van 6 en 8mm in doorsnee. Het koord zit soms geklemd, soms heeft u lijm nodig voor de bevestiging.

 

Hoe bevestig ik het koord?

Als het koord verlijmd moet worden, legt u een rups van 2 tot 3 cm lijm in de plek waar het koord moet komen. Leg het koord in de lijmlaag. Zorg dat het nieuwe koord onvervormd op de juiste plek terugkomt. Doet u dit niet, dan kan het koord op een later moment uit zijn plek schieten, waardoor het glas loslaat. Kijk na het plaatsen van het koord of u nog zichtbare lijmresten kunt verwijderen.

Het plakkoord heeft een verwijderbare folie waarna u hem met de lijmkant op het deurtje kunt plakken. Deze is in de shop per meter verkrijgbaar.