Terug naar overzicht

Gehard etsglas

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 103,04 216,16

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  De glasplaat wordt op precies die maten gemaakt, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm. Vult u eerst de maten in, daarna kunt u de gewenste dikte aangeven. De minimale maat is 250 x 250mm. Als het glas in een kozijn komt of ergens anders tussen moet passen, houd dan rondom een speling van 2à 3mm aan. Let op: wilt u een grotere afmeting spiegel bestellen, meer dan 3100 mm breed of 3100 mm hoog, dan is het handig om ons hierover per mail te berichten via online@aartbouman.nl. Op basis van de gegevens die u ons verstrekt kunnen we dan de goede prijs bepalen en u een offerte sturen.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
Gehard etsglas is verkrijgbaar in diktes vanaf 4 t/m 10mm. Daarbij is 4 en 6mm vooral geschikt voor in een deur of bovenlicht en 8 of 10 voor tafelbladen of binnenwanden
Verpakking
Verpakking
Wij bieden u de gelegenheid om uw glasplaat te laten inpakken. Dit kan handig zijn als u de spiegel zelf ook nog wilt vervoeren.   Verpakken doen wij niet standaard, om het milieu te sparen. De afvalberg is al groot genoeg, en alle beetjes helpen. Let wel; Wij verpakken tot maximaal 100x200 cm.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: gehard-etsglas Categorie:

Beschrijving

Gehard Etsglas

met een zuur, waardoor het oppervlak ruw en dus ondoorzichtig wordt. Na het op maat snijden en eventuele bewerkingen wordt deze glasplaat in een oven snel verhit en weer afgekoeld, wat het glas 5 x zo sterk maakt.

Gehard glas kan na het harden verder niet meer bewerkt of versneden worden.

Wanneer de etskant nat is, wordt deze weer doorzichtig. Dat verdwijnt weer naarmate het glas droogt.

Voordelen van gehard etsglas

 • Letselveiligheid:
  Als gehard glas toch kapot gaat, valt het in heel veel zeer kleine brokjes uit elkaar en niet in gevaarlijke glasscherven. Dit verlaagt het letselrisico aanzienlijk. Wil je maximale veiligheid, kies dan voor de variant gehard en gelaagd. Die variant beschermt ook tegen doorvallen, heel belangrijk bij bijvoorbeeld balustrades.
 • Temperatuurbestendig:
  Alle varianten gehard glas zijn hittebestendig tot ongeveer 200 graden.
  Dit type glas heeft geen last van thermische breuk door temperatuurverschil, en is daarom een geschikt product voor bijvoorbeeld keukenachterwanden.
 • Inbraakwerend
  Gehard glas is 5 tot 6 keer sterker dan gewoon glas. En daardoor beter bestendig tegen druk en stompe voorwerpen. Wilt u meer (maximale) veiligheid kies dan voor een variant gehard en gelaagd.
  Afhankelijk van het gewenste veiligheidsniveau is daar een product voor.

Randbewerking

Standaard wordt gehard glas geleverd met de randen scherpaf, de randen zijn dan geschuurd en u kunt zich niet meer snijden. Dit is een prima optie als er een lijst omheen komt, bijvoorbeeld in een kozijn. Blijven de randen vrij, dan is het aan te bevelen om de randen ‘plat poly’ te slijpen, dat is de mooiste afwerking.

Etsruit met facetrand

Etsglas kan voor het harden ook ‘facet’ geslepen worden. Dan wordt de rand over een bepaalde breedte schuin aflopend geslepen. De mogelijke breedte is afhankelijk van de dikte van het glas. Let op, een facetgeslepen rand is nog steeds scherp. Om hem zonder lijst te gebruiken zal u ook nog de optie ‘platpoly slijpen’ moeten kiezen. Het facet wordt bij etsglas op de matte kant geslepen, waardoor de rand weer helder wordt.