Terug naar overzicht

Gehard extra helder glas

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 68,38 265,65

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm. Vult u eerst de maten in, daarna kunt u de gewenste dikte aangeven. De minimale maat voor gehard glas is 250 x 250mm. Let op: hele smalle panelen (verhouding < 1:10) kunnen een beetje kromtrekken in de oven; dit is geen reden voor reclamatie. Bestelt u dan liever dikker glas om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Let op: wilt u een grotere afmeting bestellen, meer dan 3100 mm breed of 3100 mm hoog, dan is het handig om ons hierover per mail te berichten via online@aartbouman.nl. Op basis van de gegevens die u ons verstrekt kunnen we dan de goede prijs bepalen en u een offerte sturen.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
Gehard extra helder floatglas is verkrijgbaar in verschillende diktes vanaf 4mm t/m 15mm. Het wordt meest toegepast in interieur, voor vitrines en als tafelbladen. Twijfelt u over de juiste dikte, belt u ons gerust voor advies! Extra helder glas dikker dan 8mm is op aanvraag beschikbaar.  
Verpakking
Verpakking
Wij bieden u de gelegenheid om uw te laten inpakken in folie, met hoekbeschermers. Dit kan handig zijn als u het glas zelf ook nog wilt vervoeren.   Verpakken doen wij niet standaard, om het milieu te sparen. De afvalberg is al groot genoeg, en alle beetjes helpen.   Let wel; Wij verpakken tot maximaal 100x200 cm.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: gehard-extra-helder-glas Categorie:

Beschrijving

Gehard Extra Helder Glas

Gehard floatglas is een type veiligheidsglas. Na het op maat snijden en eventuele bewerkingen wordt deze glasplaat in een oven snel verhit en weer afgekoeld, wat het glas 5 x zo sterk maakt.

Gehard glas kan na het harden verder niet meer bewerkt of versneden worden.

Voordelen van gehard extra helder floatglas

 • Extra sterk:
  Zoals benoemd is het glas door het hardingsproces 5x zo sterk als ongehard glas.
 • Extra helder:
  Door de meeste ijzeroxide uit de productie te halen, mist dit glas de groenige glans en daardoor wordt dit type glas dus extra helder.
 • Letselveiligheid:
  Als gehard glas toch kapot gaat, valt het in heel veel zeer kleine brokjes uit elkaar en niet in gevaarlijke glasscherven. Dit verlaagt het letselrisico aanzienlijk. Wil je maximale veiligheid, kies dan voor de variant gehard en gelaagd. Die variant beschermt ook tegen doorvallen, heel belangrijk bij bijvoorbeeld balustrades.
 • Temperatuurbestendig:
  Alle varianten gehard glas zijn hittebestendig tot ongeveer 200 graden.
  Dit type glas heeft geen last van thermische breuk door temperatuurverschil, en is daarom een ideaal product voor bijvoorbeeld keukenachterwanden.

Toepassingen

Gehard extra helder floatglas wordt vooral gebruikt in het interieur, zoals schapjes of tafelbladen. Ook voor gelakt glas met een lichte kleur wordt extra helder gebruikt, bijvoorbeeld bij keukenachterwanden.

Behandeling

Wij adviseren gehard glas schoon te maken met lauw water met een scheutje schoonmaakazijn.

Indien gewenst kunnen wij het glas behandelen met een coating. Dit tegen vuilaanhechting en/of een goede afwatering.

Zijn er hierover vragen bel of mail gerust even!

Randbewerking

Gehard glas wordt standaard geleverd met de scherpe kanten van het glas geschuurd, zodat de scherpte van het glas verdwenen is. Visueel niet mooi, wel praktisch zodat je je niet snijdt als je het glas vast pakt. Er zijn twee soorten bewerking die wel een mooie afwerking geven:

Plat poly slijpen Hierbij word de rand van de spiegel mooi afgerond geslepen. De randen worden netjes glad geslepen, zodat de rand in zicht kan blijven en absoluut niet meer scherp is…

pp geslepen

Facet slijpen: Hardglas kan voor het harden ook ‘facet’ geslepen worden. Dan wordt de rand over een bepaalde breedte schuin aflopend geslepen. De mogelijke breedte is afhankelijk van de dikte van het glas. Let op, een facetgeslepen spiegel is nog steeds scherp. Om hem zonder lijst te gebruiken zal u ook nog de optie ‘platpoly slijpen’ moeten kiezen.

(het glas op de foto hiernaast is geen extra helder glas)

Aart Bouman - Randen facet