Terug naar overzicht

Gehard gekleurd glas

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 92,40 249,00

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm. Vult u eerst de maten in, daarna kunt u de gewenste dikte aangeven. De minimale maat voor gehard glas is 250 x 250mm. Let op: hele smalle panelen (verhouding < 1:10) kunnen een beetje kromtrekken in de oven; dit is geen reden voor reclamatie. Bestelt u dan liever dikker glas om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Let op: wilt u een grotere afmeting bestellen, meer dan 3100 mm breed of 3100 mm hoog, dan is het handig om ons hierover per mail te berichten via online@aartbouman.nl. Op basis van de gegevens die u ons verstrekt kunnen we dan de goede prijs bepalen en u een offerte sturen.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
Gehard gekleurd floatglas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes vanaf 4mm t/m 15mm. In binnendeuren en voor schapjes wordt 4 tot 6mm gebruikt, voor wanden en tafelbladen 8 t/m 15mm dik. Let op: hoe dikker het glas, hoe meer kleur u ziet en andersom. Op de foto staat erbij hoe dik het glas is. Twijfelt u over de juiste dikte, belt u ons gerust voor advies!
Verpakking
Verpakking
Wij bieden u de gelegenheid om uw te laten inpakken in folie, met hoekbeschermers. Dit kan handig zijn als u het glas zelf ook nog wilt vervoeren.   Verpakken doen wij niet standaard, om het milieu te sparen. De afvalberg is al groot genoeg, en alle beetjes helpen.   Let wel; Wij verpakken tot maximaal 100x200 cm.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: gehard-gekleurd-glas Categorie:

Beschrijving

Gehard gekleurd glas

Gehard gekleurd floatglas is een type veiligheidsglas. Na het op maat snijden en eventuele bewerkingen wordt deze glasplaat in een oven snel verhit en weer afgekoeld, wat het glas 5 x zo sterk maakt.

Gehard glas kan na het harden verder niet meer bewerkt of versneden worden.

Voordelen van gehard glas

 • Sterkte:
  Zoals aangegeven is het glas door het harden 5x zo sterk geworden. Het kan wel kapot, maar dat gebeurt slechts als uitzondering.
 • Letselveiligheid:
  Als gehard glas toch kapot gaat, valt het in heel veel zeer kleine brokjes uit elkaar en niet in gevaarlijke glasscherven. Dit verlaagt het letselrisico aanzienlijk. Wil je maximale veiligheid, kies dan voor de variant gehard en gelaagd. Die variant beschermt ook tegen doorvallen, heel belangrijk bij bijvoorbeeld balustrades.
 • Temperatuurbestendig:
  Alle varianten gehard glas zijn hittebestendig tot ongeveer 200 graden.
  Dit type glas heeft geen last van thermische breuk door temperatuurverschil, en is daarom een geschikt product voor bijvoorbeeld keukenachterwanden.

Toepassingen

Gehard floatglas wordt gebruikt in binnen deuren en bovenlichten. Ook voor volglazen (douche)wanden en of -deuren en interieurbeglazing, zoals schapjes of tafelbladen.

Behandeling

Wij adviseren gehard glas schoon te maken met lauw water met een scheutje schoonmaakazijn.

Indien gewenst kunnen wij het glas behandelen met een coating. Dit tegen vuilaanhechting en/of een goede afwatering.

Zijn er hierover vragen bel of mail gerust even.

Randbewerking

Standaard wordt gehard glas geleverd met de randen scherpaf, de randen zijn dan geschuurd en u kunt zich niet meer snijden. Dit is een prima optie als er een lijst omheen komt, bijvoorbeeld in een kozijn. Blijven de randen vrij, dan is het aan te bevelen om de randen ‘plat poly’ te slijpen, dat is de mooiste afwerking.

Hardglas kan voor het harden ook ‘facet’ geslepen worden. Dan wordt de rand over een bepaalde breedte schuin aflopend geslepen. De mogelijke breedte is afhankelijk van de dikte van het glas. Let op, een facetgeslepen spiegel is nog steeds scherp. Om hem zonder lijst te gebruiken zal u ook nog de optie ‘platpoly slijpen’ moeten kiezen.

Let op: hoe dunner het glas, hoe lichter de kleur, dus de facetrand wordt ook lichter van kleur.

Facetrand op een bronzen spiegel