Terug naar overzicht

Gelaagd Glas Inbraakwerend

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 125,60 232,00

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm. Vult u eerst de maten in, daarna kunt u de gewenste dikte aangeven. Let op: wilt u een grotere afmeting bestellen, meer dan 3100 mm breed of 3100 mm hoog, dan is het handig om ons hierover per mail te berichten via online@aartbouman.nl. Op basis van de gegevens die u ons verstrekt kunnen we dan de goede prijs bepalen en u een offerte sturen.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
Het inbraakwerend enkelglas is beschikbaar in 9mm met classificatie P4A en 15mm met classificatie P6B
Verpakking
Verpakking
Wij bieden u de gelegenheid om uw te laten inpakken in folie, met hoekbeschermers. Dit kan handig zijn als u het glas zelf ook nog wilt vervoeren.   Verpakken doen wij niet standaard, om het milieu te sparen. De afvalberg is al groot genoeg, en alle beetjes helpen. Let wel; Wij verpakken tot maximaal 100x200 cm.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: Gelaagd Glas Inbraakwerend Categorie:

Beschrijving

Inbraakwerend Enkelglas

Gelaagd inbraakwerend glas is een samengesteld product. Twee stukken blank glas met meerdere folies ertussen worden samen gelamineerd tot 1 geheel.

Hierdoor staat een bijzonder sterk product met de eigenschap dat bij inslaan met stompe voorwerpen het glas wel breekt maar de folies het geheel bij elkaar houden en er dus geen gat in geslagen kan worden. Slechts na voortdurend op dezelfde plek slaan, kan er een opening komen. Hoe dikker het glas en hoe meer folies, hoe langer het duurt. 

Indien u inbraakwerend glas wilt toepassen is het altijd van belang aan welke weerstandsklasse het glas en bijbehorend kozijn moet voldoen.

Alle varianten gelaagd glas zijn inbraakvertragend. Als je met een steen door gewoon floatglas gooit, dan ontstaat er gelijk een gat. Doe je dat bij gelaagd glas, dan gaat het glas wel kapot, maar de folie niet. De totale ruit blijft één geheel. Je zal de folie(s) meerdere keren op dezelfde plek moeten raken om de folie stuk te krijgen. Hierbij is het natuurlijk zo dat hoe meer folies, hoe moeilijker het wordt er een gat in te maken.

Isolatieglas P4A

De variant gelaagd glas die inslagwerend genoemd wordt, is het type P4A gelaagd met een dikte ca 9mm.

Dit glas wordt vooral toegepast in zijlichten, deuren, ramen. 

Daarnaast is er inbraakwerend glas, met classificatie P6B, met een dikte van 15mm.

Let wel: behalve het type glas is ook het kozijnhout en beslag bepalend voor de inbraakwering.