Subsidie aanvragen voor HR++ glas of Triple glas?
Het kan met de ISDE!

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Een hele mond vol: investeringssubsidie duurzame energie, afgekort ISDE. Maar waar is deze glas subsidie voor? Wie kan gebruikmaken van de ISDE? Kan ik het ook aanvragen voor een zakelijk pand? 

Hieronder vertellen we wat de ISDE subsidie is en hoe de isolatiesubsidie aangevraagd kan worden voor glas in uw woning.

Investeringssubsidie duurzame energie - Glas subsidie

Heeft u een eigen woning of een zakelijk pand? Én wilt u investeren in energiezuinig wonen of juist een energiezuinig pand? Dan zijn er interessante mogelijkheden binnen de subsidie ISDE.

De subsidie wordt uitgegeven vanuit de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

Het ministerie wil met deze subsidie de energiebesparing bij woningeigenaren in de particuliere en zakelijke koopsector stimuleren.

Wie kan ISDE subsidie aanvragen?

Vanaf 2021 kunnen zowel woningeigenaren als zakelijke gebruikers Investeringssubsidie voor duurzame energie aanvragen. Het gaat om duurzame energieopwekking, isolatiemaatregelen en/ of een aansluiting op een warmtenet. U kunt de subsidie aanvragen als de woning waar het om gaat uw eigendom en tevens hoofdverblijf is.

Goed om te weten voor bij de aanvraag:

  • Particuliere huiseigenaren: subsidie kan achteraf aangevraagd worden.
  • Zakelijke gebruikers: belangrijk om de subsidie vooraf aan te vragen.

Welke glasinvesteringen zijn inbegrepen?

Er zijn enkele verschillen tussen een particulier en een zakelijk gebruiker als het gaat om het aanvragen van een ISDE subsidie.

Particulieren kunnen subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, een aansluiting op een warmtenet in combinatie met 1 van deze 5 isolatiemaatregelen, of voor 2 van onderstaande isolatiemaatregelen:

U moet minimaal 2 verschillende isolatiemaatregelen treffen, of 1 isolatiemaatregel i.c.m. de aanschaf van een warmtepomp, een zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet.

Een zakelijke gebruiker kan subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, zonnepanelen en/ of windturbine.

Benieuwd of u recht heeft op deze subsidie? 

Hoe vraag ik ISDE aan?

ISDE kan aangevraagd worden via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): ISDE aanvragen.

Gaat u een ISDE aanvragen, dan is goed om de volgende informatie bij de hand te houden:

Als het gaat om een energiebesparende maatregel is de volgende informatie belangrijk:

Dan is het belangrijk dat er ten minste één foto per energiebesparende isolatie maatregel wordt genomen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden door het bouwbedrijf. Hierop goed zichtbaar de naam, merk, soort en dikte van het isolatiemateriaal.

Als het gaat om een aansluiting op een warmtenet is de volgende informatie belangrijk:

Als het gaat om isolatie met betrekking tot glas, dan geldt het volgende:

Voor HR++ Glas

Meer weten over dubbelglas? 

Voor triple glas

Meer weten over triple glas?

Wilt u meer weten over de Investeringssubsidie duurzame energie? Weten wat het u oplevert? Lees meer op de website van de Rijksoverheid. Direct berekenen hoeveel subsidie u kunt verwachten als woningeigenaar? Gebruik hier de rekentool! 

Heeft u extra financiële middelen nodig?

Wilt u dubbelglas, HR++ glas of Triple glas laten plaatsen en heeft u daarvoor extra financiële middelen nodig? Het Nationaal Energiebesparingsfonds geeft u dan de mogelijkheid om een energiebespaarlening met een speciale rente af te sluiten. Deze lening is speciaal bedoeld om energiebesparende maatregelen mogelijk te maken. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt en de hoogte van het te lenen bedrag? Ga naar www.warmtefonds.nl

Stel hier je vraag via WhatsApp