Terug naar overzicht

HR++ geluidswerend buitenzijde gelaagd

De standaard HR(+(+)). Met een spouw van 13 mm of meer is het HR++. Beide glasplaten bestaan uit floatglas.

Levertijd is momenteel 2 à 3 weken, afhankelijk van de planning van de bezorging. Wilt u het komen afhalen, dan kan dat met 1,5 à 2 weken.

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 86,57 103,98

 Alles herstellen
Maatvoering (in mm)
Maatvoering informatie
De maten die u invult zijn de glasmaten, ook wel de bestelmaten of maakmaten genoemd. U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van maximaal 2 mm. Vult u eerst de maten in, dan kunt u daarna de gewenste dikte aangeven. Let op: wilt u een grotere afmeting bestellen, meer dan 3100 mm breed of 3100 mm hoog, dan is het handig om ons hierover per mail te berichten via online@aartbouman.nl. Op basis van de gegevens die u ons verstrekt kunnen we dan de goede prijs bepalen en u een offerte sturen.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Samenstelling
Samenstelling informatie
Isolatieglas bestaat uit twee glasplaten die samengesteld zijn tot één ruit. Hier kiest u de samenstelling. Het eerste cijfer geeft de dikte van de buitenruit aan, het laatste cijfer de dikte van de binnenruit. De gelaagde glasplaat herkent u aan de code. Gelaagd glas bestaat namelijk uit twee glasbladen met één of meerdere folies daartussenin. De code 33.1 betekent: de glasplaat bestaat uit twee glasbladen van 3mm, gelamineerd met 1 folie.
Kader
Kader
U kunt kiezen uit een blank aluminium kader of een zwart kunststof kader. Het kunststof kader is isolerend en dat voorkomt condensvorming bij de randen.
Spouw HR
Spouw
Hier geeft u de spouwbreedte aan. Dit is de breedte van het kader tussen de glasplaten. De spouwbreedte bepaalt ook de isolatiewaarde.
Vakverdeling
Vakverdeling
Kruisroeden zorgen voor een vakverdeling in het glas. De roeden zijn wit (RAL9016) en 26mm breed. De minimale spouwbreedte voor kruisroeden is 12 mm. De roeden blijven in het zicht, er worden geen latten op geplakt. De vakverdeling geeft u op in het aantal vakken in de breedte en het aantal vakken in de hoogte. Dus bijvoorbeeld 3 x 2 betekent dat de ruit in de breedte in 3 vakken wordt verdeeld en in de hoogte in 2 vakken. Er komen dan twee verticale roeden en één horizontale roede in.

Wienersprossen zorgen voor een vakverdeling in het glas, waarmee de suggestie wordt gewekt dat het meerdere kleine ruiten zijn. De randen van de vakken zien er hetzelfde uit als de randen van de hele ruit. Er moeten nog wel latten geplakt worden op de binnen- èn de buitenkant van de ruit. De vakverdeling geeft u op in het aantal vakken in de breedte en het aantal vakken in de hoogte. Dus bijvoorbeeld 3 x 2 betekent dat de ruit in de breedte in 3 vakken wordt verdeeld en in de hoogte in 2 vakken. Er komen dan twee verticale roeden en één horizontale roede in. Heeft u een onevenredige vakverdeling nodig? Geen nood, het is mogelijk! Neem contact met ons op, of meld het in de opmerkingen en stuur een schets met de afmetingen van de vakken. Het is van belang dat het totaal aantal vakken dat u hier bestelt wel overeenkomt met het aantal vakken dat u nodig heeft.

Voor deze spouw is wienersprosse of kruisroede niet mogelijk. (alleen vanaf 12 mm)

Specificeer minimaal 2 vakken.

Overzicht

Maatvoering (in mm)

Samenstelling

Kruisroede

Wienersprosse

Opties


Kader prijs

€ 

Spouw prijs

€ 

Vakverdeling prijs

€ 

Verkoopprijs

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: HR++geluidswerend buitenzijde gelaagd Categorie:

Beschrijving

HR++ ISOLATIEGLAS STANDAARD

HR++ isolatieglas is dubbelglas met een spouw die gevuld is met edelgassen en niet met lucht zoals bij ‘gewoon’ dubbelglas. Ook heeft één kant van het glas een warmtereflecterende coating die zorgt voor extra isolatie. 

De randen van HR++ glas zijn afgewerkt met een speciale kit, zodat er geen gas verloren gaat. De breedte van de spouw is bepalend voor de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. 

Hieronder vindt u een overzicht van de U-waardes van HR++ isolatieglas: 

  • spouw 6 – 8 heeft de classificatie HR; de U-waarde is 2.0 tot 1.7
  • spouw 9 – 12 heeft de classificatie HR+ ; de U-waarde is 1.6 – 1.3
  • vanaf spouw 13 is het HR++ ; de U-waarde is 1.2 of 1.1 (vanaf spouw 15)