Terug naar overzicht

Gelaagd glas helder

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 36,00 199,00

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm. Vult u eerst de maten in, daarna kunt u de gewenste dikte aangeven. Let op: wilt u een grotere afmeting bestellen, meer dan 3100 mm breed of 3100 mm hoog, dan is het handig om ons hierover per mail te berichten via online@aartbouman.nl. Op basis van de gegevens die u ons verstrekt kunnen we dan de goede prijs bepalen en u een offerte sturen.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
Gelaagd glas bestaat uit twee glasbladen, aan elkaar gelamineerd met één of meerdere folies. Het is  verkrijgbaar in verschillende samenstellingen. Uitleg van de types: 33.1 betekent: 2 glasplaten van 3mm, met 1 folie ( 0,38mm) ertussen, totale dikte 6,38mm. 66.2 betekent: 2 glasplaten van 6mm, met 2 folies (2 x 0,38 = 0,76mm) ertussen, totale dikte 12,76mm.
Verpakking
Verpakking
Wij bieden u de gelegenheid om uw artikel te laten inpakken. Dit kan handig zijn als u het artikel zelf ook nog wilt vervoeren, het zorgt er namelijk voor dat de ruit  niet beschadigt of breekt.   Verpakken doen wij niet standaard, dit om milieutechnische redenen. De afvalberg is namelijk al groot genoeg, en alle beetjes helpen. Let wel; Wij verpakken tot maximaal 100x200 cm.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: gelaagd-helder Categorie:

Beschrijving

Gelaagd Glas Helder

Gelaagd glas is een samengesteld product. Twee of meer stukken blank glas met één of meerdere folies ertussen worden samen gelamineerd tot 1 geheel.

Hierdoor staat een sterk product met de bijzondere eigenschap dat bij breuk het glas aan de folie blijft hangen en er dus geen scherpe scherven ontstaan.

Gelaagd glas  wordt vooral gebruikt in deuren, schuifpuien, balustrades, dak beglazing, tuindeuren en serredeuren of gewoon bij ramen tot aan de grond. In alle gevallen waar een risico op letsel is, is gelaagd glas de norm.  Daarbij is het van de situatie afhankelijk welke dikte en hoeveel folies er nodig zijn.

Voordelen van gelaagd glas

 • Letselveilig:
  Gelaagd glas wordt toegepast in situaties waar men door het glas zou kunnenvallen en die dus risicovol zijn. Ook wordt het altijd toegepast op glas dat in daklichten wordt gebruikt. Als het glas kapot gaat houden de folies de scherven bij elkaar. Dit verlaagt het letselrisico aanzienlijk. Alle varianten gelaagd glas zijn letsel veilig.
 • Inbraakvertragend:
  Alle varianten gelaagd glas zijn inbraakvertragend. Als je met een steen door gewoon floatglas gooit, dan ontstaat er gelijk een gat. Doe je dat bij gelaagd glas, dan gaat het glas wel kapot, maar de folie niet. De totale ruit blijft één geheel. Je zal de folie(s) meerdere keren op dezelfde plek moeten raken om de folie stuk te krijgen. Hierbij is het natuurlijk zo dat hoe meer folies, hoe moeilijker het wordt er een gat in te maken.
 • Inbraakwerend:
  De eerst variant gelaagd glas die echt inbraakwerend genoemd mag worden is het type 44.4 gelaagd.
  2x 4mm glas met 4 folies ertussen. Dus dikte ca 9,5 mm.
  Dit glas wordt vooral toegepast in zijlichten, deuren, ramen. De classificatie die hierbij hoort is P4A.
  Zo zijn er oplopende diktes en verschillende classificaties, laat u door ons vakkundig informeren.
  Let wel: behalve het type glas is ook het kozijnhout en beslag bepalend voor de inbraakwering.
 • Geluidswerend:
  Elke soort gelaagd glas laat minder geluid door dan gewoon floatglas.
  Wilt u gelaagd glas met een speciale folie, die nog meer geluid reduceert, kijk dan bij gelaagd glas geluidswerend.

Toepassingen

In alle soorten deuren, ramen die (bijna) tot aan de grond komen.

In veranda’s en/of serredaken.  Gelaagd glas laat minder geluid door dan polycorbonaat. In tussenwanden thuis of op kantoor.

Randen bewerken

De scherpe kanten van het glas kunnen worden geschuurd, zodat de scherpte van het glas verdwenen is. Dit noemen we ‘scherpaf’. Visueel niet mooi, wel praktisch zodat je je niet snijdt als je het glas vast pakt.

De randen van het glas kunnen ook platpoly worden geslepen. De echte zijkant word netjes glad geslepen, de randen krijgen een klein schuin kantje zodat de rand in zicht kan blijven en absoluut niet meer scherp is.

Platpoly geslepen gelaagd glas