Terug naar overzicht

Voorzetraam Aluminium

Een voorzetraam is een makkelijke manier om geld te besparen op je energierekening. Verkrijgbaar in standaardkleuren, op aanvraag ook in afwijkende kleuren. De levertijd bedraagt momenteel ca. 7 werkweken.

Vul hieronder de maten in en zie direct wat het raam kost.

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 79,44 243,00

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
Bepaal eerst de 'doorkijkmaat' die uw raam moet hebben. Daarna telt u bij de hoogte en bij de breedte 36mm op. Het profiel is namelijk 18mm breed en zit rondom het glas. De maat die u invult is de buitenmaat van het profiel. Zie ook dit filmpje Let op: de maximale maat die u kunt invullen is 2500 x 1500mm. U kunt ook de hoogte en breedte omdraaien, als uw hoogte meer is dan 1500mm. Wanneer u scharnieren wenst, is het wel van belang dat we weten dat hoogte en breedte omgedraaid zijn, zet u dat dan in het 'Bestelnotities'-veld als u de bestelling plaatst.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
U kunt kiezen uit verschillende glassoorten in het profiel. Gewoon blank floatglas van 4 of 6mm, of gelaagd (inbraakvertragend) veiligheidsglas 33.1. Dit glas is ook 6mm dik. U kunt ook kiezen voor glas met een pyrolitische coating, dat is een HR-coating, die de warmte zoveel mogelijk terug de woning in stuurt. Dit isoleert nog beter.
Kleur profiel
Blank geanodiseerd (F1)
Blank geanodiseerd (F1)
Bruin gemoffeld (RAL8019)
Bruin gemoffeld (RAL8019)
Crème gemoffeld (RAL9001)
Crème gemoffeld (RAL9001)
Groen gemoffeld (RAL6009)
Groen gemoffeld (RAL6009)
Wit gemoffeld (RAL9010)
Wit gemoffeld (RAL9010)
Bevestiging
Scharnieren
Verpakking
Verpakking
Indien gewenst kunnen we de ramen inpakken in noppenfolie, voor goede bescherming tijdens transport en opslag. Standaard zitten er wel beschermhoekjes om en de profielen zitten in krimpfolie.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: voorzetraam-aluminium Categorie:

Beschrijving

voorzetraam aluminium kopen

Een aluminium voorzetraam word gebruikt om op een eenvoudige manier je ramen van enkelglas te isoleren. Maar bijvoorbeeld ook glas-in-lood ramen.

Daar waar je in bestaande (monumentale) situaties je kozijnen en/of ramen niet kan of mag isoleren met dubbel (HR++) isolatieglas, is een voorzetraam vaak een goed alternatief.

Met het aanbrengen van een aluminium of houten voorzetraam op je raamhout, verdubbel je de isolatiewaarde van je woning of kantoorpand.

Met het voorzetraam creëer je  een extra stilstaande luchtspouw wat tot 50% minder warmteverlies leidt. Naast een betere isolatiewaarde, dus het afsluiten van tocht, zorgt een voorzetraam ook voor een betere geluidsisolatie.

Een gemakkelijke en budgetvriendelijke manier om ramen goed te isoleren en daarmee te besparen op je energierekening. En je merkt direct het comfort.

de Voordelen van aluminium voorzetramen

  • Verbetert de bestaande isolatiewaarde met ruim 50%
  • Zorgt naast thermische isolatieverbetering ook voor geluidsreductie
  • Heeft zeer goede prijs/prestatie verhouding
  • Makkelijk in te meten en te monteren
  • Inbraak vertragend
  • Eenvoudig verwijderbaar voor gewenste schoonmaak- en/of schilderbeurt
  • Duurzamer en minder krasgevoelig dan een kunststof variant (plexiglas)
  • Aluminium heeft een levensduur van ca. 50 jaar

voorzetramen optimaal gebruiken

Waar voorzetramen zorgen voor diverse voordelen, is het ook goed om te weten hoe je het  beste de voorzetramen kunt onderhouden.

Als er in de oude situatie nog vocht aanwezig is, ontstaat er condens tussen het oude glas en het voorzetraam. Dit komt vooral voor bij oud glas in lood of vochtig houtwerk. Het plaatsen van voorzetramen kunt u dus het beste doen als het een tijdje goed droog weer is geweest. En anders kunt u de voorzetramen er altijd afhalen, droogmaken en de gevel laten drogen.

Wanneer u een achterzetraam (dus aan de binnenkant bevestigen) gebruikt bij glas-in-lood ramen kan er vocht of kleine beestjes tussen het glas-in-lood binnenkomen. Dit zorgt voor condens en vuil. Daarom is het verstandig om af en toe de voorzetramen er af te halen om schoon te maken.

Heeft u last van vlekken op de binnenkant van het voorzetraam? Bijvoorbeeld als de zon er op schijnt. Zorg dat het raam aan de binnenkant superschoon is, voordat het voorzetraam geplaatst wordt. Dit kan met water en ammonia of een goede glasreinigingsspray. Daarna afnemen met een droge, niet pluizige doek. Draag het liefst handschoenen tijdens de montage om afdrukken te voorkomen.

Voorzetramen bevestigen

Een voorzetraam bevestig je met schroeven of knevels van buitenaf op bestaand raamhout.

Met knevels kan je de ruit makkelijker weghalen om even schoon te maken. Echter schroeven vallen minder op. Daarnaast kan er in beide gevallen aan één zijde scharnieren worden toegepast. Dit kan handig zijn bij het loshalen om schoon te maken.

Persoonlijk hebben wij een voorkeur voor alleen schroeven, zeker omdat in de praktijk na montage het raamwerk zelden wordt losgehaald.

Bevestig je het frame van binnen uit de woning op het raam hout, dan noemen we dit een achterzetraam. De plek van montage, aan de binnenzijde of aan de buitenzijde, hangt af van de gemeentelijke voorschriften (bij monumenten) of van wat u persoonlijk een mooiere manier vindt.

Als u een keuze heeft adviseren wij altijd plaatsing vanaf de buitenzijde! Zeker bij glasinlood ramen heeft plaatsing vanaf de buitenzijde de voorkeur, u blokkeert dan namelijk het beste alle weersinvloeden, zoals regen en wind, en ook geluid.

Bij plaatsing van binnenuit is er vochtdoorslag mogelijk bij oud glasinlood. Hierdoor zou je makkelijker condens kunnen krijgen tussen uw kozijn en het voorzetraam.

Soorten voorzetraam

De meest gebruikte type voorzetraam is van (gepoedercoat) aluminium. Deze is mooi smal en onderhoudsarm. Standaard verkrijgbaar in 4 RALkleuren en blank aluminium, maar tegen meerprijs in alle RAL- of andere kleuren mogelijk. Het raam wordt dan in de gewenste kleur gespoten.

 

levertijd voorzetramen

De levertijd van voorzetramen is op het moment ca. 7 werkweken.