Terug naar overzicht

Voorzetraam Hout

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 171,00

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
Bepaal eerst de 'doorkijkmaat' die uw raam moet hebben. Daarna telt u bij de hoogte en de breedte 54mm op. Het profiel is namelijk 27mm breed en zit rondom het glas. De maat die u invult is de buitenmaat van het profiel. De rekenmodule gaat tot 2500mm breed en 1500mm hoog. U kunt indien gewenst de breedte en de hoogte omdraaien.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
Houten voorzetramen worden standaard met schroeven bevestigd. In het profiel zitten al gaten voorgeboord. Het glas is 4mm dik en zit met rubbers bevestigd.
Verpakking
Verpakking
Indien gewenst kunnen we de ramen voor u per stuk in noppenfolie verpakken. Standaard wordt het zonder bescherming geleverd.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: voorzetraam-hout Categorie:

Beschrijving

voorzetramen

Een voorzetraam word gebruikt om op een goede en eenvoudige manier je ramen van enkelglas te isoleren.

Daar waar je in bestaande (monumentale) situatie, je kozijnen en/of ramen niet kan of mag isoleren met dubbel (HR++) isolatieglas, is een voorzetraam vaak een goed compromis.

Met het aanbrengen van een voorzetraam op je raamhout, verdubbel je de isolatiewaarde.

Met het voorzetraam creëer je namelijk een extra stilstaande luchtspouw , wat tot 50% minder warmteverlies leidt. Naast een betere isolatiewaarde, afsluiten van tocht, zorgt het ook voor een betere geluidsisolatie.

Een voorzetraam is dus een gemakkelijke en budgetvriendelijke manier om ramen goed te isoleren en daarmee te besparen op je energierekening.

de Voordelen van houten voorzetramen

 • Verbetert de bestaande isolatiewaarde met ruim 50%
 • Zorgt naast thermische isolatieverbetering ook voor geluidsreductie
 • Heeft zeer goede prijs/prestatie verhouding
 • Makkelijk in te meten en te monteren
 • Inbraak vertragend
 • Eenvoudig verwijderbaar voor gewenste schoonmaak- en/of schilderbeurt
 • Duurzamer en minder krasgevoelig dan een kunststof variant (plexiglas)
 • In elke gewenste kleur te schilderen ( de ramen worden in de grondverf geleverd)

de nadelen van voorzetramen en hoe deze voorkomen/oplossen

 • Als er in de oude situatie nog vocht aanwezig is, ontstaat er condens tussen het oude glas en het voorzetraam. Dit komt vooral voor bij oud glas in lood, of vochtig houtwerk. Het plaatsen van voorzetramen kunt u dus het beste doen als het een tijdje goed droog weer is geweest. En anders kunt u de ramen er altijd even afhalen en droogmaken en de gevel laten drogen.
 • Bij gebruik als achterzetraam achter glas in lood (dus aan de binnenkant) kan er vocht of kleine beestjes tussen het glas in lood door binnenkomen, wat zorgt voor condens en vuil. Haal af en toe de ramen er af om schoon te maken.
 • Wanneer er nog vlekken op de binnenkant van het voorzetraam zitten, wordt dat zichtbaar als de zon er op schijnt. Zorg dus altijd voor dat het raam aan de binnenkant superschoon is voordat het geplaatst wordt. Dit kan met water en ammonia of een goede glasreinigingsspray. Daarna afnemen met een droge, niet pluizige, doek. Draag het liefst handschoenen tijdens de montage, om afdrukken te voorkomen.

bevestiging

Een voorzetraam bevestig je met schroeven van buitenaf op bestaand raamhout.

Bevestig je het frame van binnen uit de woning, dan noemen we dit een achterzetraam. De plek van montage, aan de binnenzijde of aan de buitenzijde, hangt af van de gemeentelijke voorschriften (bij monumenten) of van wat u persoonlijk een mooiere manier vindt.

Als u een keuze heeft adviseren wij altijd plaatsing vanaf de buitenzijde! Zeker bij glasinlood ramen heeft plaatsing vanaf de buitenzijde de voorkeur, u blokkeert dan namelijk het beste alle weersinvloeden, zoals regen en wind, en ook geluid.

Bij plaatsing van binnenuit is er vochtdoorslag mogelijk bij oud glasinlood. Hierdoor zou je makkelijker condens kunnen krijgen tussen uw kozijn en het voorzetraam.

levertijd

Voorzetramen worden na bestelling op maat gemaakt. De levertijd bedraagt op dit moment ca. 8 werkweken.