Terug naar overzicht

Gelaagd Glas Mat

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 72,50 164,50

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm. Vult u eerst de maten in, daarna kunt u de gewenste dikte aangeven. Let op: wilt u een grotere afmeting bestellen, meer dan 3100 mm breed of 3100 mm hoog, dan is het handig om ons hierover per mail te berichten via online@aartbouman.nl. Op basis van de gegevens die u ons verstrekt kunnen we dan de goede prijs bepalen en u een offerte sturen.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
Gelaagd glas bestaat uit twee glasbladen, aan elkaar gelamineerd met één of meerdere folies. Het is  verkrijgbaar in verschillende samenstellingen. Uitleg van de types: 33.1 betekent: 2 glasplaten van 3mm, met 1 folie ( 0,38mm) ertussen, totale dikte 6,38mm. 66.2 betekent: 2 glasplaten van 6mm, met 2 folies (2 x 0,38 = 0,76mm) ertussen, totale dikte 12,76mm. Eén van de folies is mat, waardoor het glas ondoorzichtig wit is.
Verpakking
Verpakking
Wij bieden u de gelegenheid om uw artikel te laten inpakken. Dit kan handig zijn als u het artikel zelf ook nog wilt vervoeren, en zorgt ervoor dat het glas niet beschadigt.   Verpakken doen wij niet standaard, dit om milieutechnische redenen. Maar in dit geval adviseren wij bij dit type glas om het wel te doen. Let wel, wij verpakken tot maximaal 100x200 cm

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: Gelaagd-matte-folie Categorie:

Beschrijving

Gelaagd Glas met Matte Folie

Gelaagd glas is een samengesteld product. Twee of meer stukken blank glas met één of meerdere folies ertussen worden samen gelamineerd tot 1 geheel.

In het geval u geen doorkijk wenst, is dit product heel geschikt. Eén van de folies is vervangen door een matte folie, waardoor de glasplaat wit en ondoorzichtig wordt.

Gelaagd glas  wordt vooral gebruikt in deuren, schuifpuien, balustrades, dak beglazing, tuindeuren en serredeuren of gewoon bij ramen tot aan de grond. In alle gevallen waar een risico op letsel is, is gelaagd glas de norm.  Daarbij is het van de situatie afhankelijk welke dikte en hoeveel folies er nodig zijn.

Voordelen van gelaagd glas

 • Letselveilig:
  Gelaagd glas wordt toegepast in situaties waar men door het glas zou kunnenvallen en die dus risicovol zijn. Ook wordt het altijd toegepast op glas dat in daklichten wordt gebruikt. Als het glas kapot gaat houden de folies de scherven bij elkaar. Dit verlaagt het letselrisico aanzienlijk. Alle varianten gelaagd glas zijn letsel veilig.
 • Inbraakvertragend:
  Alle varianten gelaagd glas zijn inbraakvertragend. Als je met een steen door gewoon floatglas gooit, dan ontstaat er gelijk een gat. Doe je dat bij gelaagd glas, dan gaat het glas wel kapot, maar de folie niet. De totale ruit blijft één geheel. Je zal de folie(s) meerdere keren op dezelfde plek moeten raken om de folie stuk te krijgen. Hierbij is het natuurlijk zo dat hoe meer folies, hoe moeilijker het wordt er een gat in te maken.
  Voor echt inbraakwerend glas zijn meer folies nodig, zie ook ons inbraakwerend enkelglas.
 • Geluidswerend:
  Elke soort gelaagd glas laat minder geluid door dan gewoon floatglas.
  Als we de standaard folie vervangen voor een geluidsreducerende folie, dan hebben we een geluidswerende gelaagde glasplaat. U kunt deze hier vinden.
  Let wel; het resultaat word bepaald door de totale bouwkundige constructie. De muren en vloeren kunnen ook geluid doorlaten.

Toepassingen

In alle soorten deuren, ramen die (bijna) tot aan de grond komen.

In veranda’s en/of serredaken.  Gelaagd glas laat minder geluid door dan polycorbonaat. In tussenwanden thuis of op kantoor.

Randbewerking

Scherp af: De scherpe kanten van het glas worden geschuurd, zodat de scherpte van het glas verdwenen is. Visueel niet mooi, wel praktisch zodat je je niet snijdt als je het glas vast pakt.

Plat poly slijpen: Hierbij word de rand van het glas mooi afgerond geslepen. De echte zijkant word netjes glad geslepen, de randen krijgen een klein schuin kantje zodat de rand in zicht kan blijven en absoluut niet meer scherp is..

Platpoly geslepen gelaagd glas