Dé 3 belangrijkste eigenschappen
Gelaagd veiligheidsglas

Dé 3 grote voordelen van gelaagd veiligheidsglas

Veiligheidsglas is verkrijgbaar in gelaagd of gehard veiligheidsglas. Beiden glassoorten hebben voordelen. Maar wat zijn eigenlijk de 3 belangrijkste voordelen van gelaagd veiligheidsglas? Veiligheidsglas biedt veiligheid, maar dat wist u waarschijnlijk al.

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee glasplaten met daartussen een folie (PVB). De folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt bij breuk. Het glas blijft namelijk aan de folie plakken. Er ontstaan dus nooit gevaarlijke scherven als gelaagd veiligheidsglas breekt. Het aantal lagen in gelaagd glas bepalen welke voordelen het glas kan bieden. De voordelen kunnen ook wel worden omschreven als dé belangrijkste functies van gelaagd veiligheidsglas.

Voordeel 1: Het glas is doorvalveilig

Een glazen balkon of trap afscheiding. Het zorgt voor veel licht en is een plaatje in het interieur. Maar tegelijkertijd denkt u ook aan de gevaren als glas breekt. Bijvoorbeeld door iemand die hard tegen het glas valt of schopt.

Gelaagd glas is uitermate geschikt als doorvalveilig glas. Als gelaagd glas breekt, ontstaat er geen opening in het glas. De PVB folies in het glas zorgen dat het glas bij elkaar blijft, waardoor u niet door het glas kunt vallen..

Let wel op dat de situatie afhankelijk is van de opbouw die u gebruikt. Bij glas in de buurt van een trap wordt vaak 88.2 gebruikt. Bij ‘simpelere’ situaties wordt er vaak gebruik gemaakt van 33.1 opbouw.

88.2 staat voor 2 ruiten van 8mm met daartussen 2 PVB folies. En 33.1 staat voor 2 ruiten van 3mm met daartussen 1 PVB folie.

Voordeel 2: Het glas is letselveilig

Op plekken die makkelijk bereikbaar zijn voor mensen en vooral kinderen, kan het breken van glas lijden tot ernstige verwondingen. Denk aan een deur of schuifpui van glas. Wat als dat glas breekt?

Bij gewoon floatglas breekt het glas en ontstaan gevaarlijke scherven en openingen in het glas. Letselveilig glas heeft een veilig breukpatroon, waardoor er geen grote openingen of scherven ontstaan. De kans op letsel is daardoor onmogelijk. Het kan enkel gaan om een kleine schram.

Voordeel 3: Het glas is inbraakwerend

Wist u dat glas ook waardevolle spullen kan beschermen tegen inbraak? Inbraakwerend glas maakt het vrijwel onmogelijk om in korte tijd het glas te forceren. Een inbreker zal de inbraak dus al vrij snel opgeven. Er zijn verschillende klasse bij inbraakwerend glas, waardoor het zelfs mogelijk is om het glas zo te beveiligen dat zelfs met forse middelen binnenkomen niet mogelijk is.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Of wilt u meer weten over de voordelen van gelaagd veiligheidsglas? Neem gerust contact met ons op? Wij kijken graag met u naar de verschillende opties in veiligheidsglas. 

Bekijk ook onze andere blogs voor meer nuttige informatie en handige producten!

Stel hier je vraag via WhatsApp