Terug naar overzicht

Extra helder

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 76,44 145,30

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten, ook wel de bestelmaten of maakmaten genoemd. U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van max. 2 mm. Vult u eerst de maten in, daarna kunt u de gewenste dikte aangeven. Let op: wilt u een grotere afmeting bestellen, meer dan 3100 mm breed of 3100 mm hoog, dan is het handig om ons hierover per mail te berichten via online@aartbouman.nl. Op basis van de gegevens die u ons verstrekt kunnen we dan de goede prijs bepalen en u een offerte sturen.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
Enkelglas extra helder is verkrijgbaar van 4 mm t/m 19 mm dik. Prijzen voor diktes vanaf 10 mm zijn op aanvraag verkrijgbaar. 4 t/m 6 mm is geschikt voor kleine schapjes. Voor bijvoorbeeld tafelbladen adviseren we minimaal 8 mm te kiezen. Tip:
  • Voor glas waarvan de randen zichtbaar blijven, adviseren wij altijd om het glas ‘plat poly’ te laten slijpen.
  • Wanneer glas wordt toegepast in situaties waarin u er tegenaan kunt lopen, adviseren wij om te kiezen voor gehard glas. Dit om letselschade te voorkomen.
Verpakking
Verpakking
Wij bieden u de mogelijkheid om uw glas te laten inpakken in folie, met hoekbeschermers. Dit kan handig zijn als u het glas zelf ook nog wilt vervoeren. Verpakken doen wij niet standaard omdat we het milieu niet onnodig willen belasten. Maar geeft u het gerust aan wanneer inpakken wél gewenst is! Let op: wij verpakken tot maximaal 100 x 200 cm.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: Extra-helder Categorie:

Beschrijving

Wat is extra helder enkelglas?

Enkelglas extra helder, ook wel diamantglas genoemd, is het basis glasproduct zonder de groene tint die gewoon enkelglas wel heeft.
Het glas wordt geproduceerd met veel minder ijzeroxide, waardoor de groene tint nagenoeg verdwenen is. De lichtdoorlaatbaarheid is daardoor nog hoger dan bij gewoon floatglas.

Hoofdzakelijk wordt dit type glas gebruikt in vitrinekasten en als schapjes, maar de dikkere varianten worden ook wel gebruikt als bijvoorbeeld tafelblad.

Het is verkrijgbaar in diverse diktes van 3 t/m 19 mm.
In veel diktes is dit glas ook te bestellen als gehard extra helder glas, dit glas is tot 5 keer sterker dan ongehard extra helder glas.

Isolatiewaarde

Gewoon enkelglas, en ook de extra heldere variant, heeft een U-waarde van 5,8 W/m²K. Dit getal geeft aan hoeveel warmte er door het glas naar buiten verdwijnt per m² glas per graad temperatuurverschil.

Randen wel of niet slijpen

Gebruikt u het glas in een kozijn of lijst, dan kunnen de randen prima onbewerkt blijven. Blijven de randen echter zichtbaar, dan is het het mooiste om ze plat ‘poly’ te slijpen. Dat is de mooiste afwerking.

Het is ook mogelijk om de randen ‘scherp af’ te slijpen, dan worden de scherpe randen weggeschuurd. Echter is deze afwerking niet geschikt om in het zicht te laten.

De randen kunnen ook in facet geslepen worden. Dan wordt de rand over een bepaalde breedte schuin aflopend geslepen. De mogelijke breedte is afhankelijk van de dikte van het glas. Let op, een facet geslepen rand is nog steeds scherp. Om hem zonder lijst te gebruiken zal u ook nog de optie ‘plat poly slijpen’ moeten kiezen.

Afgeronde hoeken

De hoeken van het glas blijven normaal gesproken hoekig en puntig. Wilt u de hoeken afgerond hebben? Dat kan. Tijdens het invullen van de bestelling komt u de mogelijkheid vanzelf tegen.

Levertijd

De levertijd van extra helder enkelglas varieert tussen de 5 – 10 werkdagen.