Altijd voldoende frisse lucht
met ventilatieroosters

Waarom uw woning ventileren?
De 3 belangrijkste redenen:

Ventileren, we horen en lezen er veel over. Maar waarom is het nou zo belangrijk om uw woning of bedrijfspand voldoende te ventileren. En misschien nog wel interessanter, hoe doet u dat dan eigenlijk. Een goede ventilatie wordt door veel mensen onderschat. We denken dat een raampje open zetten voldoende is, maar helaas. U ventileert pas voldoende als dit de hele dag gebeurt. 24/7.

Goede ventilatie is belangrijk voor uw gezondheid. Heeft u bijvoorbeeld wel eens last van hoofdpijn, benauwdheid of kunt u zich slecht concentreren? Allemaal tekenen die veroorzaakt kunnen worden door slechte ventilatie in uw woning of bedrijfspand. 

Wij vertellen u waarom ventileren belangrijk is én wat u kunt doen om te zorgen voor een goede ventilatie. 

1. U voert zo vocht af

De hele dag door produceren we vocht en vervuilde lucht. En dat is echt niet alleen door te ademen hoor. Maar ook door te koken of te douchen. Gemiddeld produceren we zo’n 15 liter vocht per dag. Veel he?!

Bij onvoldoende ventilatie, kan vocht nergens heen, waardoor er condens op bijvoorbeeld de ramen of plafonds ontstaat. En dit resulteert zich na enige tijd in schimmelvorming. 

Schimmels zijn niet alleen moeilijk te verwijderen, maar ook enorm slecht voor uw gezondheid en verhogen tevens de kans op gezondheidsklachten. Goed ventileren zorgt er dus voor dat schimmels geen kans krijgen en vocht uw woning of bedrijfspand verlaat.

2. Zorgt voor een goede luchtkwaliteit

We benoemden het hierboven al even, dagelijks produceren we waterdampen. Deze lucht bevat bacteriën en moeten dus zo snel mogelijk weg kunnen. Want alleen dan ademen we weer frisse lucht in en dat houdt ons gezond. Voldoende ventilatie zorgt ervoor dat lucht vaak genoeg wordt ververst. Hiermee kunt u veel gezondheidsproblemen voorkomen.

Het kost beduidend meer energie om lucht met een hoog vochtgehalte op te warmen, dan lucht met een laag vochtgehalte. Ventileren zorgt dat het eventueel aanwezige vochtgehalte wordt geminimaliseerd. En u voorkomt met ventileren naast een ongezond leefklimaat, dus ook een hogere energierekening. Twee vliegen in één klap!

3. Natuurlijk beter voor uw gezondheid!

Dat frisse lucht goed is voor uw gezondheid, dat weten we allemaal! Een ruimte die muf ruikt vindt immers niemand prettig. Bovendien geeft het ook nog een benauwend gevoel. En die muffe lucht zorgt ook voor klachten als droge ogen, astma, vermoeidheid, hoofdpijn en zelfs concentratieproblemen. Kortom, ventileren! Dit zorgt ervoor dat het niet muf ruikt en er geen kans is op ziekte of andere gezondheidsklachten.

Hoe uw woning ventileren?

Er zijn verschillende manieren om uw woning te ventileren. Van mechanische ventilatie tot aan het plaatsen van ventilatieroosters. En dat laatste, daar kunnen wij u van alles over vertellen. 

Door het plaatsen van ventilatieroosters in uw ramen, voorziet u de ruimte 24 uur per dag van frisse lucht. En dat is niet alles. Ventilatieroosters helpen ook om vieze geurtjes, schimmel, vocht en andere schadelijke stoffen uit de ruimte weg te nemen.

Wij bieden diverse soorten ventilatieroosters aan. Deze zijn allen van het merk DUCO. Van een standaard zelfregulerende ventilatieroosters tot aan zonwering gecombineerd met ventilatie. 

Deze DUCO ventilatieroosters zijn geschikt voor renovatie- en nieuwbouwprojecten en leverbaar in bijna elke gewenste RAL-kleur. Zo past het ventilatierooster altijd bij de uitstraling van uw woning. Wilt u graag informatie over ventilatieroosters? Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden.

Bekijk ook onze andere blogs voor meer nuttige informatie en handige producten!

Stel hier je vraag via WhatsApp