Ventilatieroosters

Zorg voor een optimaal binnenklimaat

Toevoer van verse lucht met...

Ventilatieroosters

Bent u op zoek naar (nieuwe) ventilatieroosters in uw raam? U kunt naast het leveren van verschillende glassoorten, ook bij ons terecht voor het leveren én plaatsen van ventilatieroosters. Met een ventilatierooster zorgt u voor voortdurende toevoer van schone lucht en bovendien een goed binnenklimaat.

Wij hebben verschillende soorten ventilatieroosters van het merk DUCO in ons assortiment. Dit gaat van standaard zelfregulerende ventilatieroosters tot aan zonwering en ventilatie in één product. Onze glaszetters kijken samen met u welk type ventilatierooster de beste oplossing voor u is.

Ons team verzorgt het leveren en plaatsen van ventilatieroosters in de regio Apeldoorn, Ugchelen, Kootwijk, Stroe, Hoenderloo, Vaassen, Gortel, Epe, Eerbeek, Brummen, Lieren, Beekbergen en Teuge.

duco ventilatieroosters

Waarom is ventilatie belangrijk?

Voor een gezond binnenklimaat in woningen en kantoren zijn twee zaken essentieel namelijk: de luchtkwaliteit en de vochthuishouding. Door het plaatsen van ventilatieroosters creëert u een prettig binnenklimaat.

We spreken van juiste ventilatie als 24-uur per dag verse lucht in de woning wordt toegevoerd. Dit kan met ventilatieroosters, maar er zijn ook glastypen zoals Fineo vacuümglas waarbij het plaatsen van ventilatieroosters geen optie is. In dat geval adviseren wij om zoveel mogelijk uw raam open te zetten.

Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat! En tevens worden zo geuren, vocht en schadelijke stoffen afgevoerd, zo krijgen schimmels minder kans om zich in huis te ontwikkelen. En wist u dat de juiste ventilatie ook voorkomt dat er condens op uw ruit komt? 

Met onze hoogstaande aluminium ventilatieroosters van DUCO zorgt u voor een goede, continue luchtdoorstroom in uw huis.

Wilt u meer informatie over waarom ventileren zo belangrijk is? U leest het in onze blog: Waarom uw woning ventileren? 

Snelle service

Bij ons kunt u altijd snelle service verwachten

Kwaliteit

Altijd de beste kwaliteit

Voorraad

Alles op voorraad

Vragen?

Wij staan u graag te woord!

Direct ventilatieroosters voor uw ruit bestellen?

Glashandel Aart Bouman in Apeldoorn helpt u graag met ventilatieroosters!

Voor elke situatie...

Welke soorten zijn er?

Ventilatieroosters zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Wij leveren standaard (zelfregulerende) ventilatieroosters, brandwerende ventilatieroosters en geluiddempende ventilatieroosters. Zelfs extra dunne ventilatieroosters kunnen wij leveren. Een greep uit ons assortiment:

Standaard

Bij zelfregulerende ventilatieroosters wordt de luchtstroom op natuurlijke wijze toegevoerd door een regelbare klep enerzijds en zelfregelende klep anderzijds. 

De zelfregelende klep heeft een mechanische werking, die ervoor zorgt dat het ventilatievolume gelijk blijft bij windstoten. 

Met een standaard ventilatieroosters heeft u altijd een aangenaam comfort in huis.

Geluidswerend

Het comfort binnenshuis wordt niet alleen door de luchtkwaliteit en binnentemperatuur bepaald. 

Ook eventuele geluidsoverlast kan een rol spelen. Vooral aan drukke wegen en in de buurt van spoorwegen en luchthavens kan die overlast groot zijn. 

Geluiddempende ventilatieroosters zijn voorzien van duurzaam dempingsmateriaal die helpen de geluidsoverlast te beperken. Deze roosters zijn hierdoor wel dieper dan normaal.

Brandwerend

De FireMax ZR van Duco is het eerste brandwerende raamventilatierooster dat op de Nederlandse markt geïntroduceerd is. 

Het rooster is geschikt voor zowel ‘onzichtbare’ compacte kalfplaatsing achter het buitenspouwblad, als plaatsing op het glas. 

Het gerenommeerde bedrijf Efectis Nederland BV (Centrum voor brandveiligheid) gaf de FireMax ZR een uitstekende beoordeling op het gebied van vlamdichtheid, thermische isolatie en tegengaan van lekkage.

De bediening van ventilatieroosters

Als erkende glashandel in Apeldoorn kunnen wij u een compleet assortiment ventilatieroosters leveren. Onze hoofdleverancier is DUCO, maar wij kunnen uiteraard ook andere merken leveren zoals ARALCO of BUVA.

Standaard worden de roosters geleverd met een bedieningshendel aan beide kanten van het rooster. Tegen meerprijs kunnen wij ook zorgen dat er koord- of stangbediening meegeleverd wordt. 

U kunt hierbij aangeven of u de bediening links of rechts uitgevoerd wilt hebben. Vanaf een breedte van 150 cm is het rooster gedeeld in twee helften, zodat u het rooster per helft kunt bedienen.

Ventilatieroosters bestellen?

Nieuwe ventilatieroosters nodig? Met een kwalitatief hoogwaardig ventilatierooster van Duco kiest u echt voor kwaliteit. 

Als vakkundige glashandel in Apeldoorn hebben wij verschillende modellen in ons assortiment en geven u graag advies over de mogelijkheden voor uw situatie.

Direct bestellen? Neem contact met ons op via 055 760 1111, stuur een e-mail naar info@aartbouman.nl. Of plaats een bestelling in onze webwinkel.

Zoveel keuze!

Kleuren én toepassingen van ventilatieroosters

DUCO ventilatieroosters zijn toepasbaar in elke bouwsituatie, zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Ze zijn geschikt voor elk type raam van hout- tot aan kunststofkozijnen.

Onze ventilatieroosters zijn standaard uit voorraad leverbaar in de kleuren aluminium, RAL 9010 en RAL 9001. Daarnaast zijn ventilatieroosters ook leverbaar in elke andere gewenste RAL-kleur. Of bijvoorbeeld met verschillende kleuren aan de binnen-en buitenkant. Let op: dit is tegen meerprijs en met een langere levertijd.

Ga voor een extra optie:

Kies voor een pollenfilter

Met een pollenfilter verbetert u het luchtklimaat in de woning. Bovendien is het erg fijn voor mensen met astma of hooikoorts, omdat pollen en stofdeeltjes door de filter worden opgevangen. 

En in de zomer heeft u met een pollenfilter geen last meer van muggen die uw slaapkamer binnendringen! Een pollenfilter is super makkelijk te plaatsen. U kunt het rooster van het ventilatierooster los klikken, het filter op maat knippen en in het rooster schuiven. Een kind kan de was doen! 

Alles wat u wilt weten...

Veelgestelde vragen

Dat kan zeker! En het is ook echt belangrijk om dit regelmatig te doen. Indien er veel vuil in het ventilatieroosters zit, dan wordt de ventilatiecapaciteit van het rooster kleiner. U leest alles over het schoonmaken van een ventilatierooster in onze handleiding ‘Onderhoud Ducoton roosters’.

Ventileren is een belangrijk onderdeel voor een gezonde leefomgeving. Per dag komt ruim 10 liter vocht vrij in uw huis. Meestal in de vorm van stoom wat veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld koken of douchen. Vocht dat blijft hangen, veroorzaakt schimmels en die zijn slecht voor uw gezondheid en kunnen luchtwegproblemen veroorzaken. Op de juiste manier ventileren zorgt dat vocht wordt afgevoerd en de lucht in de woning gezond is.

Ventileren kunt u doen met behulp van ventilatieroosters. Ze zorgen ervoor dat er voldoende doorstroom is van lucht in de ruimte. Vervuilde lucht wordt afgevoerd en de aanvoer van frisse lucht is continue! Naast voldoende ventileren, is het onderhoud van de ventilatieroosters ook belangrijk. Dit kan makkelijk door het rooster eraf te klikken en met de stofzuiger het stof te verwijderen.

De ervaringen

van onze klanten

Vakkundig, vriendelijk en professioneel

Zeer goede ervaring gehad met dit bedrijf. Duidelijke communicatie vanuit kantoor, vriendelijke vaklui over de vloer die zeer netjes werken. En mocht er onverhoops iets niet goed gaan, dan wordt dat terstond opgepakt en afgehandeld zonder enige vorm van wanklank. Complimenten!
- Apeldoorn

Top!

Goede communicatie, het glas vervangen is met zorg, professioneel en netjes gedaan.
- Kootwijkerbroek

een hele goede ervaring en jullie zijn zeer klantvriendelijk!

een hele goede ervaring en jullie zijn zeer klantvriendelijk!
- Apeldoorn

Zeer vakkundig en professioneel

Na het ontvangen van een snelle, scherpe offerte en een goed gevoel door de vele positieve reviews hebben wij voor dit bedrijf gekozen t.b.v. plaatsen HR++ glas bij ons renovatieproject. We zijn uitermate tevreden met ons nieuwe HR++ glas. Vanaf het begin tot het eind is de communicatie zeer prettig geweest. Dit is een bedrijf wat niet alleen beschikt over zeer vakkundige mensen, maar ook goed meedenkt en tevens goed te bereiken is (ook via e-mail, een plus als je telefonisch niet altijd bereikbaar bent). Alles verliep enorm vlot en professioneel. We zijn dan ook niet alleen erg tevreden met het eindproduct; [...]
- Ugchelen

Prima ervaring met Aart Bouman

Ik heb een prima ervaring met het glasbedrijf Aart Bouman. Goed contact en nette mensen aan het werk Geen 5 sterren omdat de beschadigingen aan het verfwerk erg tegen vielen. Daar zit voor mij nu helaas echt veel schuurwerk aan vast

Reactie van het bedrijf

Dag Arnold, Dank voor uw beoordeling. Jammer dat er meer werk voor u in zit van van te voren ingeschat. Echter als het over de oude scharniergaten gaat die door een ander ooit opgevuld zijn, ligt dat buiten onze verantwoordelijkheid. We doen altijd ons best zo netjes mogelijk te werken. Bedankt voor de ruime voldoende! Wie weet tot een volgende keer. Team Aart Bouman Glas

- Apeldoorn
74 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10

Meer informatie over ventilatieroosters?

Neem dan direct contact met ons op!

Stel hier je vraag via WhatsApp