Subsidie op voor- en achterzetramen

Nieuw in 2024: subsidie op voor- en achterzetramen!

De overheid stimuleert nog steeds het verduurzamen van woningen. Ook in 2024 blijft het mogelijk om subsidie aan te vragen. Er zijn over het algemeen geen veranderingen, maar er is wél goed nieuws voor eigenaren van een monument.

Voor eigenaren van een monument zijn de regels versoepeld

De eis dat glas altijd een maximale U-waarde van 1.2 W/m²K moet hebben om in aanmerking te komen voor subsidie, is losgelaten voor monumenten. Ook voor- of achterzetramen komen nu in aanmerking voor subsidie! Dat zal veel woningeigenaren als muziek in de oren klinken. Omdat in monumenten vaak geen ruimte in de kozijnen is voor HR++ isolatieglas, en er geen veranderingen aangebracht mogen worden aan de kozijnen, wordt er veel gebruikgemaakt van achterzetramen om het glas te isoleren.

Voorheen was daar geen subsidie voor beschikbaar, maar vanaf 2024 dus wel. Bovendien kunnen eigenaren van monumenten al vanaf een oppervlakte van 3m² subsidieaanvragen. Dat was afgelopen jaar nog net als bij andere woningen minimaal 8m². Let op: bij niet-monumenten gelden deze versoepelingen niet.

Meerdere maatregelen = meer subsidie

Nog steeds is het zo dat als u meer dan één isolatiemaatregel uitvoert, uw subsidiebedrag verdubbeld wordt. Dit geldt ook als u glasisolatie combineert met bijvoorbeeld de installatie van een warmtepomp of zonneboiler. In onze blog ‘subsidie aanvragen voor dubbelglas‘ geven we meer tips over het aanvragen van subsidie.

Voor meer informatie of direct aanvragen? Neem contact op met ons of bekijk ook de site van het RVO.

Bekijk ook onze andere blogs voor meer nuttige informatie en handige producten!

Stel hier je vraag via WhatsApp