Alles over de dikte van Triple glas

Hoe dik is Triple glas?

Regelmatig krijgen wij de vraag: ‘Hoe dik is Triple glas?’. En die vraag beantwoorden wij graag voor u.

Triple glas bestaat in tegenstelling tot dubbelglas uit drie glasplaten, waardoor dit glas een stuk zwaarder én tevens dikker is dan dubbelglas. Triple glas is leverbaar in verschillende diktes vanaf 25 mm tot wel 44 mm dikte.

Het zwaardere gewicht van Triple glas kan ervoor zorgen dat de huidige kozijnen dit glas niet goed kunnen ondersteunen. Als dit het geval is dienen deze dus vervangen te worden. Bij de overstap van enkelglas naar Triple glas is dit bijvoorbeeld altijd aan de orde. Stapt u van dubbelglas over op Triple glas, dan is dit ook vaak nodig, maar niet altijd. Nieuwbouwwoningen beschikken vaak al over Triple glas of goed ondersteunende kozijnen/ draaiende delen.

Wilt u profiteren van de beste isolatiewaarde? Kies dan voor Triple glas! In dit item vertellen wij u alles over hoe interessant dit glas kan zijn voor uw situatie en natuurlijk over de dikte van Triple glas.

Wat is Triple glas?

Triple glas, ook wel HR+++ of driedubbel glas genoemd, is hoogrendementsglas dat een stuk beter isoleert dan dubbelglas of HR++ glas. Triple glas bestaat namelijk uit drie glasplaten met daartussen 2 spouwen gevuld met edelgassen en een metaalcoating aan beide buitenruiten van het glas.

Door deze edelgassen kan de warmte in mindere mate naar buiten en andersom de kou niet naar binnen. Daarnaast zorgt de metaalcoating ervoor dat de warmte naar binnen wordt gereflecteerd. Deze eigenschappen maken dat Triple glas uitstekend is voor het isoleren van uw woning of zelfs bedrijfspand.

Wat zijn de voordelen van Triple glas?
Het laten plaatsen van Triple glas biedt diverse voordelen voor u en uw wooncomfort. Ten eerste heeft Triple glas een uitstekende isolatiewaarde van 0,5. Hierdoor gaat er weinig tot geen warmte verloren in uw woning. Omgekeerd in de zomer komt de warmte minder goed uw woning binnen, wat zorgt voor een aangename koele ruimte. Zo verhoogt Triple dus uw wooncomfort.

Ten tweede zorgt triple glas voor lagere stookkosten. Uw woning wordt door het glas uitstekend geïsoleerd, waardoor er ‘geen’ warmte wordt verloren. Hierdoor kan de verwarming een graadje lager. Bovendien zorgt Triple glas voor een flinke besparing op uw energiekosten. De overstap van dubbelglas naar Triple glas kan tot wel 20 euro per maand schelen.

Ten derde is Triple geluids- en inbraakwerend. Triple glas bevat drie glasplaten waardoor geluid van buiten uw woning in mindere mate binnenkomt. Dit zorgt er tevens ook voor dat inbrekers uw woning moeilijker binnenkomen, aangezien het glas dikker is. Een inbreker moet dus een stuk meer moeite doen en laat het inbreken dan vaak achterwege.

Tot slot is Triple glas zeer geschikt voor een woning die enkel is voorzien van vloerverwarming. Het is een goede toevoeging om te zorgen voor een prettig binnenklimaat. Kortom, Triple glas biedt u dus een aantal uitstekende voordelen! 🙂 Bent u benieuwd naar alle voordelen van Triple glas? Deze kunt u hier lezen!

Isolatiewaarde van Triple glas

Nu u weet hoe dik Triple glas is, bent u natuurlijk ook benieuwd naar de isolatiewaarde van Triple glas. De isolatiewaarde van Triple glas wordt uitgedrukt in de u-waarde. Hoe dichter de u-waarde bij de 0 zit, hoe beter het glas isoleert.

Een kozijn met Triple glas beschikt over een u-waarde die ligt tussen de 0,4 en 0,9. Voor u beeld: een kozijn voorzien van enkelglas heeft een u-waarde van 5,8. Dat de u-waarde van Triple glas zo laag is, komt doordat het glas bestaat uit drie glasplaten met 2 coatings en 2 spouwen.

Elke glasdikte en opbouw van Triple glas heeft een andere u-waarde. Wij geven u graag een paar voorbeelden:

GlasopbouwGlasdikteU-waarde
4*-8-4-8-*428 mm1.0
4*/10/4/10/*432 mm0.8
4*/12/4/12/*436 mm0.7
4*-14-4-14-*440 mm0.6

Triple glas kan ook gevuld worden met Krypton gas, in dat geval:

GlasopbouwGlasdikteU-waarde
4*/10/4/10/*432 mm0.5
4*/12/4/12/*436 mm0.4

Wilt u advies op maat over Triple glas?

Onze glasspecialisten komen graag vrijblijvend langs voor advies op maat.

Bekijk ook onze andere blogs voor meer nuttige informatie en handige producten!

Stel hier je vraag via WhatsApp