Voorzetraam

Wanneer een voorzetraam gebruiken?

In een perfecte wereld zou dubbelglas HR++ voor ieder raam de standaard zijn, maar soms is dat niet haalbaar. Vooral bij historische panden waar u de kozijnen en/of ramen niet kan of mag isoleren met dubbel (HR++) isolatieglas, kan het plaatsen van dubbelglas een uitdaging zijn. In zulke situaties kan een voorzetraam of een achterzetraam een geschikt alternatief zijn. Ontdek in deze blog wanneer en waarom het gebruik van voorzetramen een slimme keuze is voor een betere isolatie en meer comfort.

Een voorzetraam voor extra comfort

Als het plaatsen van dubbelglas niet mogelijk of haalbaar is, bieden voorzetramen een uitstekende oplossing. Deze ramen verdubbelen de isolatiewaarde ten opzichte van de bestaande situatie, wat resulteert in meer warmte en comfort en vermindering van het energieverlies. Bovendien behoudt uw pand zijn karakteristieke uitstraling.


Een voorzetraam creëert een stilstaande luchtspouw, waardoor het warmteverlies met maar liefst 50% wordt verminderd. Naast een verbeterde isolatiewaarde en het verminderen van tocht, biedt een voorzetraam ook betere geluidsisolatie. Kortom, voorzetramen zijn een eenvoudige en budgetvriendelijke manier om uw ramen vele malen beter te isoleren en om tegelijkertijd te besparen op uw energierekening. Zo zit u er weer warmer en comfortabeler bij. Maar wanneer is het interessant om voorzetramen te gebruiken? We benoemen een aantal type gebouwen.

Voorzetramen en type gebouwen

 1. Historische gebouwen
  Om de oorspronkelijke ramen en uitstraling van historische gebouwen te behouden en toch extra isolatiemaatregelen toe te voegen, kunnen achterzetramen zeker een geschikte keuze zijn om te besparen op de energielasten.
 2. Oude huizen 
  Voor oudere huizen met enkel glas waar de huidige kozijnen niet geschikt zijn voor dubbelglas. Voorzetramen bieden dan de nodige isolatie en comfort.
  Vaak gelden hier geen voorwaardes vanuit de overheid en kunnen zowel voorzetramen als achterzetramen een geschikte oplossing zijn.
 3. Appartementen
  In appartementencomplexen, waar het lastig is om op eigen houtje bestaande ramen te vervangen, bieden voorzetramen een praktische oplossing voor extra isolatie en geluidsisolatie.
 4. Monumentale panden
  Voor monumentale gebouwen waar het behoud van de originele structuur van groot belang is. Voorzetramen maken het mogelijk de juiste isolatiewaarden te behalen zonder historische waarde te verliezen. Zeker bij de toepassing van achterzetramen.
 5. Woningen aan drukke wegen
  Voorzetramen verminderen geluidsoverlast, wat gunstig is voor huizen dicht bij drukke wegen. U zou aanvullend kunnen kiezen voor de glasvariant Gelaagd 33.1 Silence. Let wel: het resultaat wordt niet alleen door het glas bepaald, maar ook door de andere bouwkundige elementen. Denk aan vloeren, gevels en raamhout met bijbehorende kierafdichting.
 6. Glas in lood panelen
  Voor bestaand glas in lood is een voorzetraam plaatsen een perfecte manier van beschermen en isoleren. Het plaatsen van een goed functionerend voorzetraam heeft namelijk dezelfde isolatiewaarde als het bestaande glas in lood in dubbelglas. Waarbij het glas in lood ook beschermt wordt tegen weer en wind. Daarom adviseren wij ook altijd om het voorzetraam (dus) aan de buitenkant te plaatsen.

De veelzijdigheid van voorzetramen

Voorzetramen zijn veelzijdig en kunnen worden toegepast in verschillende soorten huizen en gebouwen voor de juiste isolatie en comfort. Overweeg deze slimme raamoplossing om uw leefomgeving te verbeteren zonder in te leveren op stijl en authenticiteit. Vergeet niet ons assortiment aan voorzetramen te bekijken voor de juiste toevoeging aan uw woning.

Wij hebben de keuze voor een houten of aluminium frame. Een houten voorzetraam wordt geleverd met een witte grondverf laag en dient zelf op kleur gebracht te worden. Een voorzetraam met een aluminium frame wordt in een in standaard kleur gemoffeld. De standaard kleuren zijn RAL 9010/9001/ 6009/8019 en blank aluminium. Andere RAL kleuren zijn mogelijk o.b.v. een meerprijs. De meerprijs is afhankelijk van de kleurkeuze. Voor meer informatie over kleuren, adviseren wij om contact op te nemen met ons.

Met onze voorzetramen op kleur is het isoleren van uw woning eenvoudig te realiseren. Zo geniet u het hele jaar door van een comfortabeler en beter geïsoleerd huis.

Bekijk ook onze andere blogs voor meer nuttige informatie en handige producten!

Stel hier je vraag via WhatsApp