Terug naar overzicht

Voorzetraam Aluminium

Een voorzetraam is een makkelijke manier om geld te besparen op je energierekening. Verkrijgbaar in standaardkleuren, op aanvraag ook in afwijkende kleuren. De levertijd bedraagt momenteel ca. 7 werkweken.

Vul hieronder de maten in en zie direct wat het raam kost.

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 79,44 243,00

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
Bepaal eerst de 'doorkijkmaat' die uw raam moet hebben. Daarna telt u bij de hoogte en bij de breedte 36mm op. Het profiel is namelijk 18mm breed en zit rondom het glas. De maat die u invult is de buitenmaat van het profiel. Zie ook dit filmpje Let op: de maximale maat die u kunt invullen is 2500 x 1500mm. U kunt ook de hoogte en breedte omdraaien, als uw hoogte meer is dan 1500mm. Wanneer u scharnieren wenst, is het wel van belang dat we weten dat hoogte en breedte omgedraaid zijn, zet u dat dan in het 'Bestelnotities'-veld als u de bestelling plaatst.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
U kunt kiezen uit verschillende glassoorten in het profiel. Gewoon blank floatglas van 4 of 6mm, of gelaagd (inbraakvertragend) veiligheidsglas 33.1. Dit glas is ook 6mm dik. U kunt ook kiezen voor glas met een pyrolitische coating, dat is een HR-coating, die de warmte zoveel mogelijk terug de woning in stuurt. Dit isoleert nog beter.
Kleur profiel
Blank geanodiseerd (F1)
Blank geanodiseerd (F1)
Bruin gemoffeld (RAL8019)
Bruin gemoffeld (RAL8019)
Crème gemoffeld (RAL9001)
Crème gemoffeld (RAL9001)
Groen gemoffeld (RAL6009)
Groen gemoffeld (RAL6009)
Wit gemoffeld (RAL9010)
Wit gemoffeld (RAL9010)
Bevestiging
Scharnieren
Verpakking
Verpakking
Indien gewenst kunnen we de ramen inpakken in noppenfolie, voor goede bescherming tijdens transport en opslag. Standaard zitten er wel beschermhoekjes om en de profielen zitten in krimpfolie.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: voorzetraam-aluminium Categorie:

Beschrijving

Waarom een (aluminium) voorzetraam kopen?

Een aluminium voorzetraam wordt gebruikt om op een eenvoudige manier je ramen van enkelglas te isoleren. 

Daar waar je in bestaande (monumentale) situaties je kozijnen en/of ramen niet kan of mag isoleren met dubbel (HR++) isolatieglas, is een voorzetraam vaak een goed alternatief. Denk bijvoorbeeld aan glas-in-lood ramen die u wilt behouden. 

Met het aanbrengen van een aluminium of houten voorzetraam op uw raamhout, verdubbelt u de isolatiewaarde van uw woning of kantoorpand.

Met het voorzetraam creëert u als het ware een extra stilstaande luchtspouw, wat tot 50% minder warmteverlies leidt. Naast een betere isolatiewaarde, dus het afsluiten van tocht, zorgt een voorzetraam ook voor een betere geluidsisolatie.

Kortom, een gemakkelijke en budgetvriendelijke manier om ramen goed te isoleren én daarmee te besparen op uw energierekening. U zult het comfort direct opmerken.

de Voordelen van aluminium voorzetramen

Twijfelt u nog over de aanschaf van aluminium voorzetramen? We hebben een aantal belangrijke voordelen voor u op een rij gezet.
Een voorzetraam van aluminium…

  • verbetert de bestaande isolatiewaarde met ruim 50%,
  • zorgt naast thermische isolatieverbetering ook voor geluidsreductie, 
  • heeft een zeer goede prijs/prestatie verhouding, 
  • is makkelijk in te meten en te monteren, 
  • werkt inbraak vertragend, 
  • is eenvoudig verwijderbaar voor een gewenste schoonmaak- en/of schilderbeurt, 
  • is duurzamer en minder krasgevoelig dan een kunststof variant (plexiglas),
  • heeft een levensduur van ca. 50 jaar!

voorzetramen optimaal benutten

Aluminium voorzetramen hebben dus verschillende voordelen, maar het is óók goed om te weten hoe u optimaal van deze voorzetramen profiteert. Dat doet u door ze op het juiste moment te plaatsen én vervolgens goed te onderhouden. 

Het plaatsen van voorzetramen kunt u het beste doen als het een tijdje goed droog weer is geweest. Als er in de oude situatie nog vocht aanwezig is, ontstaat er namelijk condens tussen het oude glas en het voorzetraam. Dit komt vooral voor bij oud glas-in-lood of vochtig houtwerk. Ontstaat deze condens toch? Geen paniek. U kunt de voorzetramen er altijd afhalen, droogmaken en de gevel laten drogen.

Wanneer u een achterzetraam (dus aan de binnenkant bevestigd) gebruikt bij glas-in-lood ramen, kunnen er vocht of kleine beestjes tussen het glas-in-lood en het voorzetraam komen. Dit zorgt voor condens en vuil. Daarom is het verstandig om af en toe de voorzetramen even te verwijderen en het glas schoon te maken. U kunt ze daarna eenvoudig weer terugplaatsen.

Zorg dat het raam aan de binnenkant super schoon is voordat het voorzetraam geplaatst wordt. Draag het liefst handschoenen tijdens de montage om afdrukken te voorkomen. Heeft u toch last van vlekken op de binnenkant van het voorzetraam? Bijvoorbeeld als de zon er op schijnt? Verwijder dan het raam en maak het schoon. Dit kan met water en ammonia of een goede glasreinigingsspray. Daarna afnemen met een droge, niet pluizige doek. 

Voorzetramen bevestigen

Een voorzetraam bevestigt u met schroeven óf knevels van buitenaf op bestaand raamhout. Met knevels kunt u de ruit gemakkelijker weghalen om even schoon te maken. Schroeven hebben juist weer het voordeel dat ze minder opvallen. In beide gevallen kunnen er aan één zijde scharnieren worden toegepast. Dit kan handig zijn bij het loshalen, bijvoorbeeld wanneer u de ramen schoon wilt maken. Persoonlijk hebben wij een voorkeur voor alleen schroeven, zeker omdat in de praktijk na montage het raamwerk zelden wordt losgehaald.

Bevestigt u het frame van binnenuit de woning op het raamhout, dan noemen we dit een achterzetraam. De plek van montage, aan de binnenzijde of aan de buitenzijde, hangt af van de gemeentelijke voorschriften (bij monumenten) of van wat u persoonlijk een mooiere manier vindt.

Als u een keuze heeft, dan adviseren wij altijd plaatsing vanaf de buitenzijde. Zeker bij glas-in-lood ramen heeft plaatsing vanaf de buitenzijde de voorkeur. U blokkeert dan namelijk het beste alle weersinvloeden, zoals regen en wind. U beschermt dus het kwetsbare glas. Bovendien houdt u op deze manier ook geluid tegen. 

Bij plaatsing van binnenuit is er bovendien vochtdoorslag mogelijk bij oud glas-in-lood. Hierdoor kunt u makkelijker condens krijgen tussen uw kozijn en het voorzetraam.

voorzetraam van gepoedercoat aluminium

Het meest gebruikte type voorzetraam is van (gepoedercoat) aluminium. Deze is mooi smal en bovendien onderhoudsarm. Standaard is dit voorzetraam verkrijgbaar in 4 RAL-kleuren en blank aluminium. Tegen een meerprijs zijn álle RAL-kleuren of kleuren van andere stalen mogelijk. Het voorzetraam wordt dan in de gewenste kleur gespoten.

levertijd aluminium voorzetramen

De levertijd van aluminium voorzetramen is op het moment ca. 7 werkweken.