Voorbereid de winter in

Voorzetramen plaatsen? Doe het in de zomer

Voorzetramen plaatsen in de zomer? Daar denkt u vast niet direct aan en dat snappen wij. De verwarming is uit, we genieten van het mooie weer, gaan op vakantie en de winter is nog lekker ver weg. Echter, de zomer is dé tijd om voorzetramen te plaatsen. Wij vertellen u waarom.

Plaats voorzetramen wanneer het houten kozijn goed droog is

Wanneer u voorzetramen gaat plaatsen of vervangen is het slim om ook het houtwerk te controleren. Is er een nieuwe laag verf nodig? Houd er dan rekening mee dat het hout eerst goed droogt, voor u een voorzetraam (terug)plaatst.

Door het plaatsen van voorzetramen creëert u een luchtdichte ruimte tussen het bestaande raam en het voorzetraam. Wanneer er zich nog vocht in het hout bevindt, gaat dit bij bepaalde omstandigheden condenseren op het glas. Dat ziet er niet mooi uit en het voorzetraam zorgt niet voor het gewenste resultaat. Condens verwijderen kan, maar dit geeft weer extra werk. Liever voorkomen we het daarom. Hoe droger het raam is, hoe minder kans op condens op uw voorzetramen.

Houdt u toch last van condens op uw voorzetraam? Haal het voorzetraam iets los en klem iets tussen het rubber (linksonder en rechtsboven aan de zijkanten), zodat er een opening gecreërd wordt. Op deze manier kunt u ventileren en kan het vocht weg. Na verloop van tijd kunt u dit weer herstellen en het raamwerk vastdraaien.

#TIP: één van de redenen om in de zomerperiode uw voorzetramen te bestellen. Dan kunt u ze nog monteren voor we in de natte herfst belanden. De kans op mooi droog weer is in de zomer nu eenmaal hoger, dan in de herfst. Het beste resultaat behalen we wanneer de weersomstandigheden optimaal zijn!

Voorkom vochtproblemen: plaats voorzetramen in een droge ruimte

Gaat u de voorzetramen aan de binnenkant in uw woning binnen monteren, dan is het belangrijk dat het in uw woning goed droog is. We willen ook bij voorzetramen (ookwel achterzetraam genoemd) voorkomen dat er vocht tussen het raam en het voorzetraam komt.

Heeft u glas-in-lood ramen, daar is vocht de grootste uitdaging. De invloed van vocht van buiten blijft bestaan. Glas-in-lood zit vaak al jaren in een kozijn en is daardoor nooit helemaal waterdicht meer. Maar ook in dit geval geldt, door het gebruik van voorzetramen geniet u wel van het comfort van dubbelglas en behoudt u de uitstraling met het glas-in-lood.

Voorzetramen onderhoud in de zomer

Voorzetramen onderhouden, ook dat is belangrijk. En dan is de zomer de beste periode om dit aan te pakken. U kunt de voorzetramen losschroeven en vervolgens eenvoudig schoonmaken en weer herplaatsen. En natuurlijk ook de vaste ramen kunt u nu schoonmaken.

Zijn uw schroeven, scharnieren of knevels aan vervanging toe? Hiervoor hoeft u niet het hele voorzetraam te vervangen. Wij verkopen deze onderdelen in onze webshop.

#TIP: wilt u uw kozijnen nog schilderen, voordat u de voorzetramen plaatst? Laat de verf dan in ieder geval 2 weken uitharden voor u de voorzetramen monteert. Anders bestaat er een kans dat het rubber van het voorzetraam blijft kleven aan de verf, die nog niet is uitgehard.

Voorzetramen plaatsen: welke kleur kiest u?

We hebben u net meegenomen in het onderhoud van een voorzetraam. Maar de finishing touch is natuurlijk net zo belangrijk. Wist u dat een voorzetraam op kleur leverbaar is?

Aluminium voorzetramen zijn verkrijgbaar in de standaardkleuren RAL9010, RAL9001, RAL8019, RAL6009 of blank aluminium. Tegen een meerprijs is elke kleur mogelijk. Houten voorzetramen worden in witte grondverf geleverd; deze kunt u zelf naar elke gewenste kleur schilderen.

Aluminium voorzetraam plaatsen: met of zonder pyrolytische coating?

Bij het bepalen van het soort glas in een aluminium voorzetraam kunt u kiezen uit een paar varianten. Daarnaast is het bij een aantal glassoorten mogelijk om deze met een pyrolytische coating te bestellen. De pyrolytische coating werkt op dezelfde manier als een HR-coating; het kaatst de warmte terug de woning in. Hiermee isoleert dit gecoate glas beter dan ongecoat glas. Een goede keuze en de meerprijs zeker waard! Deze mogelijkheid is er vooralsnog niet voor de houten voorzetramen. 

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Meer vragen over voorzetramen plaatsen?

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen over voorzetramen? Neem dan gerust contact met ons op of lees de uitgebreide informatie over voorzetramen op onze site.

Direct de juiste voorzetramen in bestellen kan onze webshop. De hele maand juli ontvangt u 20% korting op ons assortiment voorzetramen!

Bekijk ook onze andere blogs voor meer nuttige informatie en handige producten!

Wij bestaan 10 jaar!

We trakteren in de maand juli: 20% korting op voorzetramen

Gebruik kortingscode:
JULIVZR20

Stel hier je vraag via WhatsApp