Terug naar overzicht

Antieke Spiegel

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 243,39 313,33

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  De spiegel wordt op precies die maten gemaakt, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm. Vult u eerst de maten in, daarna kunt u de gewenste dikte aangeven.  Als de spiegel in een lijst komt of ergens anders tussen moet passen, houd dan rondom een speling van 2mm aan. Let op: wilt u een grotere afmeting spiegel bestellen, meer dan 3100 mm breed of 3100 mm hoog, dan is het handig om ons hierover per mail te berichten via online@aartbouman.nl. Op basis van de gegevens die u ons verstrekt kunnen we dan de goede prijs bepalen en u een offerte sturen.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
De antieke spiegel is leverbaar in 4 of  6mm en is verkrijgbaar in blank of brons. Een spiegel die los bevestigd wordt kan in 4mm tot een oppervlakte van ca. 1,5 m², daarboven kunt u beter 6mm nemen.  
Verpakking
Verpakking
Wij bieden u de gelegenheid om uw spiegel te laten inpakken. Dit kan handig zijn als u de spiegel zelf ook nog wilt vervoeren.   Verpakken doen wij niet standaard, om het milieu te sparen. De afvalberg is al groot genoeg, en alle beetjes helpen. Let wel; Wij verpakken tot maximaal 100x200 cm.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: Spiegel-antiek Categorie:

Beschrijving

Spiegels

Een spiegel is een glasplaat voorzien van een reflecterende laag aan de achterkant, veelal zilverkleurig. Daarop is een beschermende laklaag aangebracht ter bescherming.

Bij antieke spiegels, is een repeterend patroon aangebracht van vlekken alsof het verouderd is. Dit is mogelijk op blank glas en op brons glas. De print zit tussen het glas en de zilverlaag en is dus blijvend.

In elk huis en bijna elk kantoor is wel een spiegel te vinden. Soms puur functioneel, zoals in de badkamer, maar vaak ook als aanvulling op de decoratie in huis. En ook dan heeft het een functie, aangezien een spiegel een ruimte wezenlijk verandert:

  • Een spiegel maakt de ruimte optisch groter.
  • Een spiegel maakt de ruimte lichter. Omdat de spiegel het licht van buiten, maar ook kunstlicht van binnen weerkaatst en door de ruimte verspreidt.
  • Omdat we diverse kleuren kunnen leveren, is een spiegel ook een mooie esthetische aanvulling op je interieur.

Tips

– Als een spiegel wordt toegepast in situaties waar je er tegen aan kunt lopen, adviseren wij om te kiezen voor een veiligheidsspiegel. De achterkant van de spiegel wordt dan voorzien van een plakfolie. Als de spiegel breekt, houdt de folie de scherven bij elkaar. Dit om letselschade te voorkomen.

– In de badkamer kunt u de spiegel voorzien van spiegelverwarming, dit voorkomt condens op de spiegel en u houdt altijd helder zicht.

Uiteraard bieden wij meerdere kleuren spiegels aan voor elk type interieur.

Kijk in de webshop welke varianten er allemaal mogelijk zijn.

Wilt u een antieke spiegel met veiligheidsfolie, dan vragen we u contact op te nemen. Deze kunt u zo niet bestellen in onze webshop, maar het is wel mogelijk. Tel. 055-760 1111 of verkoop@aartbouman.nl

Let op, onze spiegels zijn enkel voor gebruikt binnenshuis en niet geschikt om buiten toe te passen.

Levertijd

Een spiegel kan tussen 7 en 12 werkdagen geleverd worden. Na uw bestelling ontvangt u bericht van de actuele levertijd. Wilt u de spiegel zelf afhalen in ons magazijn? Dan is de levertijd korter.

BEVESTIGING

Een spiegel kan los in de ruimte opgehangen worden door middel van een spiegelbevestigingsset. Dat kan met zichtbare klemmen, maar er zijn ook ‘blinde’ ophangsets waarbij de bevestiging uit het zicht blijft. 

Ook kan een spiegel verlijmd worden op de muur of andere achtergrond. Let er daarbij op dat u zuurvrije lijm gebruikt, anders wordt de zilveren (spiegelende) laag aangetast. In onze webshop kunt u dit makkelijk meebestellen, kies dan voor Mirrorfix of Hightack kit. Het heeft enige tijd nodig voordat de lijm/kit is uitgehard, tot die tijd kan de spiegel door zijn gewicht naar beneden ‘glijden’. Dit voorkomt u door de spiegel eerst te voorzien van spiegeltape, dit plakt wel direct maar is minder lang houdbaar. De lijm/kit zorgt voor bevestiging op lange termijn.

In natte ruimtes, zoals een badkamer, is het van belang dat u de lijm in verticale banen aanbrengt, dit om opeenhoping van vocht te voorkomen. Uw spiegel blijft dan langer mooi.

Voor spiegelwanden zijn er profielen te koop, die op de muur geschroefd kunnen worden en waar de spiegels in geschoven kunnen worden. Zo kunnen meerder spiegels tegen elkaar geplaatst worden.

Daarnaast is het natuurlijk mogelijk de spiegels in een frame of lijst te monteren. Omdat onze spiegels op maat gemaakt worden, is het voor elke lijst of frame mogelijk een perfect passende spiegel in de door u gewenste kleur te bestellen!

Randen wel of niet slijpen

Een spiegel zonder bewerking wordt geleverd met scherpe randen. Dit is een prima optie als er een lijst omheen komt. Blijven de randen vrij, dan is het aan te bevelen om de randen ‘plat poly’ te slijpen, dat is de mooiste afwerking.

Het is ook mogelijk om de randen ‘scherpaf’ te slijpen, dan worden de scherpe randen weggeschuurd. Echter deze afwerking is niet geschikt om in het zicht te laten.

Een spiegel kan ook ‘facet’ geslepen worden. Dan wordt de rand over een bepaalde breedte schuin aflopend geslepen. De mogelijke breedte is afhankelijk van de dikte van de spiegel. Let op, een facetgeslepen spiegel is nog steeds scherp. Om hem zonder lijst te gebruiken zal u ook nog de optie ‘rond slijpen’ moeten kiezen.

Randbewerking

Scherp af:  De scherpe kanten van de spiegel worden geschuurd, zodat de scherpte van het glas verdwenen is. Visueel niet mooi, wel praktisch zodat je je niet snijdt als je het glas vast pakt.

Plat poly slijpen: Hierbij word de rand van de spiegel mooi afgerond geslepen. De echte zijkant word netjes glad geslepen, de randen krijgen een klein schuin kantje zodat de rand in zicht kan blijven en absoluut niet meer scherp is.

Facet slijpen: Bij het slijpen word er een schuin aflopende rand geslepen met een door u opgegeven breedte. De glasrand wordt dunner naarmate de facet breder word. Hoe dikker de spiegel hoe bredere facet mogelijk is. Facet is minimaal 10mm breed en max 40mm breed.

Let op: als de buitenrand in zicht blijft (dus niet achter een lijst komt) moet deze ook plat poly geslepen worden, anders zou je je er nog aan kunnen snijden.