Terug naar overzicht

Kachelglas Premium Neoceram 5 mm

Op zoek naar het beste hittebestendige glas voor uw kachel? Dan is kachelglas extra helder, oftewel Neoceram, precies wat u nodig heeft.

Neoceram 5mm is speciaal voor de Amerikaanse kachels. Vanwege de daar geldende voorschriften hebben die kachels een 5mm dikke ruit. Uiteraard leveren wij kachelglas op maat, ook deze premium variant. Het is een voorraadproduct, bestellingen op werkdagen vóór 12 uur worden dezelfde dag nog gesneden en (indien gevraagd) verzonden.

Bij afhalen krijgt u het glas zonder verpakking mee.

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 21,45

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten in milimeters, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Verpakking

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: kachelglaspremium-2 Categorie:

Beschrijving

Neoceram

Kachelglas heet ook wel hittebestendig glas of keramisch glas. Het kan een zeer hoge temperatuurbelasting tot wel 760 graden Celsius verdragen. Kachelglas is daarom ideaal voor kachels en (design)haarden.

Het Neoceram Premium Kachelglas is een nieuwe, verbeterde variant kachelglas. Dit glas is gladder en extra helder.

In tegenstelling tot het standaard Robax kachelglas krijgt het Neoceram Premium kachelglas een extra behandeling na het keramisatieproces. De glasplaten worden aan beide zijden volledig gepolijst voor een kraakhelder glasoppervlak. Het Premium glas is extra helder en ook mechanisch iets sterker doordat alle oneffenheden in het glasoppervlak zijn weggepolijst. Inmiddels zijn nagenoeg alle grote kachelfabrikanten in de Benelux overgestapt op deze nieuwe kwaliteit. Vanaf nu is dit dus ook voor dezelfde kwaliteit te vervangen bij breuk.

Het Neoceram kachelglas is verkrijgbaar in 4mm èn in 5mm dik. Vooral voor Amerikaanse kachels is vaak 5mm nodig, vanwege de Amerikaanse voorschriften.

Kachelglas heeft een lage uitzettingscoëfficiënt, waardoor het glas bij zowel warmte als kou niet snel krimpt of uitzet. Dit zorgt ervoor dat het glas niet snel uit elkaar spat. En het glas dus als veilig kan worden beschouwd.

Geen enkele kachel of haard is hetzelfde en daarom leveren wij kachelglas altijd voor u op maat. De randen van het glas zijn niet gepolijst. U kunt wel kiezen voor de optie ‘scherpaf’, dan worden de randen voor u geschuurd, zodat u zich er niet aan kunt snijden. U geeft ons de gewenste afmetingen door en wij zorgen voor een stuk kachel glas op maat.

Toepassingen

Kachelglas is geschikt voor diverse soorten kachels, zoals:

  • Houtkachels en haarden
  • Elektrische kachels en haarden
  • Gaskachels en haarden

Deze glassoort is ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld een bouwlamp, oven en barbecue.

Neoceram kachelglas op maat

Kachelglas op maat bestellen? Dan bent u bij Aart Bouman aan het juiste adres. Kachelglas leveren wij namelijk standaard op maat, want elke kachel is anders. Bestellen is gelukkig eenvoudig en wij bieden een snelle levering. Maatwerk hoeft dus zeker niet altijd een lang proces te zijn. 

Hoe het werkt? Wanneer u kachelglas wilt bestellen, kiest u eerst welke soort u wilt of nodig hebt. Dan vult u het gewenste formaat in millimeters in. |Let u erop dat u rondom een paar milimiter speling rondom houdt. Hierna kiest u of uw kachelglas op maat een afwijkend model/vorm moet hebben. Wij geven duidelijk aan hoe u de desbetreffende vorm opmeet. Vervolgens ziet u in het overzicht de prijs verschijnen.

Wilt u graag hulp bij het bestellen van uw nieuwe kachelglas op maat? Geen probleem. Neem contact met ons op. Onze glasexperts denken graag met u mee.

Hittebestendig glas op maat

Voor uw houtkachel, elektrische kachel of gaskachel. Wanneer u het glas gaat vervangen, heeft u hittebestendig glas nodig. Hittebestendig glas kan een zeer hoge temperatuurbelasting aan, tot wel 760 graden. Ook heeft dit glas een lage uitzettingscoëfficiënt, wat inhoudt dat het glas bij extreme hitte (of kou) minder snel geneigd is om uit te zetten of te krimpen. Dit verkleint de kans op scheuren, breken of uit elkaar spatten aanzienlijk. Hittebestendig glas op maat bestelt u eenvoudig in onze webshop. U kunt zelf uw hittebestendige glas op maat ‘samenstellen’ door type, formaat en vorm te kiezen.

Kachelglas open haard

Open haard glas? Dat klinkt misschien tegenstrijdig, want een open haard is toch juist open? Klopt, maar toch kan het wenselijk zijn om er glas voor te laten plaatsen. Mooi, helder, gehard glas zorgt er namelijk voor dat u nog steeds van die prachtige vlammen kunt genieten, maar dat er geen vonken uit de haard vliegen. Het Neoceram openhaardglas houdt dit namelijk tegen. U kunt een voorzetraam, een haardscherm van glas, voor de open haard óf aan weerszijden plaatsen. Bent u benieuwd naar de opties met betrekking tot open haard glas? Neem gerust contact met ons op.

De 5 stappen voor het vervangen van kachelglas

Gaat u zelf het kachelglas vervangen? Met de volgende 5 stappen kunt u eenvoudig zelf het nieuwe glas plaatsen. Ook als u twee linker handen heeft 😉

Stap 1: Demonteer de deur

Het werkt net wat makkelijker als het deurtje eruit is, dus demonteer (indien mogelijk) de deur van uw houtkachel. Bij sommige houtkachels kunt u de deur eenvoudig bij opening uit de scharnieren tillen en sommige kachels dienen los geschroefd te worden.

Het kan zijn dat de schroeven moeilijk los te draaien zijn. Spuit in dat geval van kruipolie op de schroeven en wacht een paar minuten. De schroeven zijn na het inwerken van de olie makkelijker los te draaien.

Deurtje eruit? Leg de deur op een schone én platte ondergrond met de binnenkant van de deur naar boven. Het schoonmaken kan beginnen!

Stap 2 & 3: Kachelruit eruit halen en kozijn schoonmaken

2. Verwijder het koord rondom het gehele glas. Let op: kijk goed hoe het huidige koord gemonteerd is. Vaak is het koord geklemd, maar deze kan ook verlijmd zijn. Dit is belangrijk voor het terugplaatsen op de juiste wijze.

U kunt vervolgens de kachelruit uit het deurtje halen. Sommige klemmetjes zijn gemakkelijk te verwijderen, andere zitten geschroefd en dan kan het lastig zijn. Spuit hier ook een beetje olie of WD-40 op. Soms zit het vast met een latje, deze kan ook losgeschroefd op dezelfde manier.

Het oude glas kan bij het restafval, het is niet recyclebaar.

3. Maak het deurtje zo goed mogelijk schoon voordat u de nieuwe ruit plaatst. Zo weet u zeker dat de nieuwe ruit op de juiste manier bevestigd kan worden.

Tip voor het schoonmaken: Gebruik bijvoorbeeld een schroevendraaier om lijmresten van de deur af te halen. Daarnaast kunt u roestplekken eenvoudig verwijderen met een staalborstel.

Stap 4: Plaats een kachelkoord voor de ruit

Voordat u de nieuwe ruit in de deur plaatst, is het verstandig om ook direct het kachelkoord te vervangen. Met een kachelkoord kunt u de kachelruit vastzetten en zorgt u voor een goede afsluiting van het glas. Meestal zit er plat kachelkoord achter het glas. dat is makkelijk te bevestigen door de lijmlaag die erop zit. Plak het koord op het deurtje voordat u het glas erin zet.

In sommige gevallen is er rond koord nodig, deze is verkrijgbaar in verschillende diameters. Voordat u het koord gaat plaatsen, legt u een rups van 2 tot 3 cm lijm in de plek waar het koord moet komen. Leg het koord in de lijmlaag. Zorg dat het nieuwe koord onvervormd op de juiste plek terugkomt.

Doet u dit niet, dan kan het koord op een later moment uit zijn plek schieten, waardoor het glas loslaat. Kijk na het plaatsen van het koord of u nog zichtbare lijmresten kunt verwijderen.

Stap 5: De nieuwe ruit plaatsen en deur bevestigen

Leg de nieuwe ruit voorzichtig in het frame op het koord. Plaats nu de klemmetjes of glaslat terug. Draai de schroeven voorzichtig dicht en bovendien niet te strak. Zo heeft het materiaal nog ruimte om later eventueel wat uit te zetten.

Gebruik nooit lijm op het glas, dit zal breuk tot gevolg hebben.

Zet de kacheldeur weer op de scharnieren (of draai de schroeven aan) en laat de deur 24 uur dicht zitten. Zo kan het kachelkoord goed drogen. Na een dag kunt de haard kachel weer gebruiken.