Terug naar overzicht

Kachelglas Premium Neoceram 5 mm

Op zoek naar het beste hittebestendige glas voor uw kachel? Dan is kachelglas extra helder, oftewel Neoceram, precies wat u nodig heeft.

Neoceram 5mm is speciaal voor de Amerikaanse kachels. Vanwege de daar geldende voorschriften hebben die kachels een 5mm dikke ruit. Uiteraard leveren wij kachelglas op maat, ook deze premium variant. Het is een voorraadproduct, bestellingen op werkdagen vóór 12 uur worden dezelfde dag nog gesneden en (indien gevraagd) verzonden.

Bij afhalen krijgt u het glas zonder verpakking mee.

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 21,45

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten in milimeters, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Verpakking

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: kachelglaspremium-2 Categorie:

Beschrijving

Neoceram

Kachelglas heet ook wel hittebestendig glas of keramisch glas. Het kan een zeer hoge temperatuurbelasting tot wel 760 graden Celsius verdragen. Kachelglas is daarom ideaal voor kachels en (design)haarden.

Het Neoceram Premium Kachelglas is een nieuwe, verbeterde variant kachelglas. Dit glas is gladder en extra helder.

In tegenstelling tot het standaard Robax kachelglas krijgt het Neoceram Premium kachelglas een extra behandeling na het keramisatieproces. De glasplaten worden aan beide zijden volledig gepolijst voor een kraakhelder glasoppervlak. Het Premium glas is extra helder en ook mechanisch iets sterker doordat alle oneffenheden in het glasoppervlak zijn weggepolijst. Inmiddels zijn nagenoeg alle grote kachelfabrikanten in de Benelux overgestapt op deze nieuwe kwaliteit. Vanaf nu is dit dus ook voor dezelfde kwaliteit te vervangen bij breuk.

Het Neoceram kachelglas is verkrijgbaar in 4mm èn in 5mm dik. Vooral voor Amerikaanse kachels is vaak 5mm nodig, vanwege de Amerikaanse voorschriften.

Kachelglas heeft een lage uitzettingscoëfficiënt, waardoor het glas bij zowel warmte als kou niet snel krimpt of uitzet. Dit zorgt ervoor dat het glas niet snel uit elkaar spat. En het glas dus als veilig kan worden beschouwd.

Geen enkele kachel of haard is hetzelfde en daarom leveren wij kachelglas altijd voor u op maat. De randen van het glas zijn niet gepolijst. U kunt wel kiezen voor de optie ‘scherpaf’, dan worden de randen voor u geschuurd, zodat u zich er niet aan kunt snijden. U geeft ons de gewenste afmetingen door en wij zorgen voor een stuk kachel glas op maat.

Toepassingen

Kachelglas is geschikt voor diverse soorten kachels, zoals:

  • Houtkachels en haarden
  • Elektrische kachels en haarden
  • Gaskachels en haarden

Deze glassoort is ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld een bouwlamp, oven en barbecue.

Neoceram kachelglas op maat

Kachelglas op maat bestellen? Dan bent u bij Aart Bouman aan het juiste adres. Kachelglas leveren wij namelijk standaard op maat, want elke kachel is anders. Bestellen is gelukkig eenvoudig en wij bieden een snelle levering. Maatwerk hoeft dus zeker niet altijd een lang proces te zijn. 

Hoe het werkt? Wanneer u kachelglas wilt bestellen, kiest u eerst welke soort u wilt of nodig hebt. Dan vult u het gewenste formaat in millimeters in. Hierna kiest u of uw kachelglas op maat een afwijkend model/vorm moet hebben. Wij geven duidelijk aan hoe u de desbetreffende vorm opmeet. Vervolgens ziet u in het overzicht de prijs verschijnen.

Wilt u graag hulp bij het bestellen van uw nieuwe kachelglas op maat? Geen probleem. Neem contact met ons op. Onze glasexperts denken graag met u mee.

Hittebestendig glas op maat

Voor uw houtkachel, elektrische kachel of gaskachel. Wanneer u het glas gaat vervangen, heeft u hittebestendig glas nodig. Hittebestendig glas kan een zeer hoge temperatuurbelasting aan, tot wel 760 graden. Ook heeft dit glas een lage uitzettingscoëfficiënt, wat inhoudt dat het glas bij extreme hitte (of kou) minder snel geneigd is om uit te zetten of te krimpen. Dit verkleint de kans op scheuren, breken of uit elkaar spatten aanzienlijk. Hittebestendig glas op maat bestelt u eenvoudig in onze webshop. U kunt zelf uw hittebestendige glas op maat ‘samenstellen’ door type, formaat en vorm te kiezen.

Kachelglas open haard

Open haard glas? Dat klinkt misschien tegenstrijdig, want een open haard is toch juist open? Klopt, maar toch kan het wenselijk zijn om er glas voor te laten plaatsen. Mooi, helder, gehard glas zorgt er namelijk voor dat u nog steeds van die prachtige vlammen kunt genieten, maar dat er geen vonken uit de haard vliegen. Het Neoceram openhaardglas houdt dit namelijk tegen. U kunt een voorzetraam, een haardscherm van glas, voor de open haard óf aan weerszijden plaatsen. Bent u benieuwd naar de opties met betrekking tot open haard glas? Neem gerust contact met ons op.