Terug naar overzicht

Gehard float glas

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 43,74 164,64

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm. Vult u eerst de maten in, daarna kunt u de gewenste dikte aangeven. De minimale maat voor gehard glas is 250 x 250mm Let op: hele smalle panelen (verhouding < 1:10) kunnen een beetje kromtrekken in de oven; dit is geen reden voor reclamatie. Bestelt u dan liever dikker glas om dat zo veel mogelijk te voorkomen. Let op: wilt u een grotere afmeting bestellen, meer dan 3100 mm breed of 3100 mm hoog, dan is het handig om ons hierover per mail te berichten via online@aartbouman.nl. Op basis van de gegevens die u ons verstrekt kunnen we dan de goede prijs bepalen en u een offerte sturen.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Afgeronde hoeken
Gehard floatglas is verkrijgbaar in verschillende diktes vanaf 4mm t/m 15mm. In binnendeuren en voor schapjes wordt 4 tot 6mm gebruikt, voor wanden en tafelbladen 8 t/m 15mm dik. Twijfelt u over de juiste dikte, belt u ons gerust voor advies!   Als u gehard glas wilt toepassen in uw interieur dan kunt u ook denken aan extra helder gehard glas. Gewoon glas heeft altijd een licht groenige gloed. Bij extra helder glas ontbreekt deze gloed, omdat men de metaaloxide uit de grondstof heeft verwijderd. Hierdoor ziet het glas er extra helder uit.
Verpakking
Verpakking
Wij bieden u de gelegenheid om uw te laten inpakken in folie, met hoekbeschermers. Dit kan handig zijn als u het glas zelf ook nog wilt vervoeren.   Verpakken doen wij niet standaard, om het milieu te sparen. De afvalberg is al groot genoeg, en alle beetjes helpen.   Let wel; Wij verpakken tot maximaal 100x200 cm.

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: gehard-float-glas Categorie:

Beschrijving

Gehard Floatglas

Gehard floatglas is een type veiligheidsglas. Na het op maat snijden en eventuele bewerkingen wordt deze glasplaat in een oven snel verhit en weer afgekoeld, wat het glas 5 x zo sterk maakt.

Gehard glas kan na het harden verder niet meer bewerkt of versneden worden.

Voordelen van gehard glas

 • Letselveiligheid:
  Als gehard glas toch kapot gaat, valt het in heel veel zeer kleine brokjes uit elkaar en niet in gevaarlijke glasscherven. Dit verlaagt het letselrisico aanzienlijk. Wil je maximale veiligheid, kies dan voor de variant gehard en gelaagd. Die variant beschermt ook tegen doorvallen, heel belangrijk bij bijvoorbeeld balustrades.
 • Temperatuurbestendig:
  Alle varianten gehard glas zijn hittebestendig tot ongeveer 200 graden.
  Dit type glas heeft geen last van thermische breuk door temperatuurverschil, en is daarom een ideaal product voor bijvoorbeeld keukenachterwanden.
 • Inbraakwerend
  Gehard glas is 5 tot 6 keer sterker dan gewoon glas. En daardoor beter bestendig tegen druk en stompe voorwerpen. Wilt u meer (maximale) veiligheid kies dan voor een variant gehard en gelaagd.
  Afhankelijk van het gewenste veiligheidsniveau is daar een product voor.

Toepassingen

Gehard floatglas wordt gebruikt bij volglazen wanden en of deuren, douchewanden en -deuren, keukenachterwanden (al dan niet op een gewenste kleur gespoten) en interieurbeglazing, zoals schapjes of tafelbladen.

Behandeling

Wij adviseren gehard glas schoon te maken met lauw water met een scheutje schoonmaakazijn.

Indien gewenst kunnen wij het glas behandelen met een coating. Dit tegen vuilaanhechting en/of een goede afwatering.

Zijn er hierover vragen bel of mail gerust even!

Randbewerking

Standaard wordt gehard glas geleverd met de randen scherpaf, de randen zijn dan geschuurd en u kunt zich niet meer snijden. Dit is een prima optie als er een lijst omheen komt, bijvoorbeeld in een kozijn. Blijven de randen vrij, dan is het aan te bevelen om de randen ‘plat poly’ te slijpen, dat is de mooiste afwerking.
pp geslepen
Platpoly geslepen

Gehard glas kan voor het harden ook ‘facet’ geslepen worden. Dan wordt de rand over een bepaalde breedte schuin aflopend geslepen. De mogelijke breedte is afhankelijk van de dikte van het glas. Let op, een facetgeslepen rand is nog steeds scherp. Om hem zonder lijst te gebruiken zal u ook nog de optie ‘platpoly slijpen’ moeten kiezen.

Aart Bouman - Randen facet