Veiligheidsglas
Glas met letselwerend breukgedrag

Glashandel Aart Bouman als het gaat om

Gelaagd veiligheidsglas bestellen

Wilt u veiligheidsglas bestellen? Wij zijn een onafhankelijke glashandel en glaszetter voor veiligheidsglas, gevestigd op het industrieterrein aan de Wilmersdorf in Apeldoorn. Veiligheidsglas heeft letselwerend breukgedrag waardoor het risico op verwondingen bij glasbreuk wordt verkleind.

Samen met u bekijken wij wat voor u de beste glas oplossing is. Naast advies en levering kunnen wij ook de complete montage voor u uitvoeren. Dat doen de vertrouwde mensen van ons vaste team met glaszetters.

Ons team plaatst én levert veiligheidsglas in de regio Apeldoorn, Ugchelen, Kootwijk, Stroe, Hoenderloo, Vaassen, Gortel, Epe, Eerbeek, Brummen, Lieren, Beekbergen en Teuge.

veiligheidsglas

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas staat ook wel bekend onder de naam letselwerend glas. Gewoon floatglas valt bij glasbreuk uiteen in glasscherven die ernstige verwondingen kunnen veroorzaken. Bij gelaagd veiligheidsglas is het risico op letsel beperkt, mocht het breken, dan valt het uiteen in kleine glasscherven die ongevaarlijk voor u zijn.

Dit glas is uitermate geschikt voor situaties waar veiligheid een belangrijke rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan glazen douchewand in de badkamer, een glazen tafel in de woonkamer of een glazen deur of schuifpui. Het moet namelijk wel tegen een stootje kunnen. 

Veiligheidsglas wordt geleverd in verschillende soorten waaronder gelaagd- en gehard veiligheidsglas. De glassoorten verschillen van elkaar qua glasopbouw en de mate waarin ze veiligheid bieden bij glasbreuk.

Snelle service

Bij ons kunt u altijd snelle service verwachten

Kwaliteit

Altijd de beste kwaliteit

Voorraad

Alles op voorraad

Vragen?

Wij staan u graag te woord!

opgeleverde projecten met veiligheidsglas

Veranda's en serres
Bloemist

Deze bloemist heeft achter de winkel een mooie kasvormige uitbouw gerealiseerd. Wij hebben deze voorzien van zonwerend glas.

Lees verder »

Klik op een project voor een korte beschrijving en voor/na foto’s.

gelaad en gehard

De soorten veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak sandwichglas genoemd, vanwege zijn samenstelling. Het betreft een assemblage van twee of meer glasbladen aan de hand van één of meerdere plastic tussen folies van polyvinylbutyral (PVB) die tussen beide glasbladen worden geplaatst en die een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit bieden.

De assemblage van het glas en de tussenlagen vormt een uiterst resistent en compact geheel Indien het glas per ongeluk mocht breken, worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. De glasscherven blijven als het ware aan de plastic tussenlaag ‘kleven’.

Het nadeel van gelaagd glas is dat de folie tussen het glas gaat demineren zodra er vocht bij komt. Daarom word er in vochtige situaties waar veel water en vocht is gewerkt met gehard veiligheidsglas. Zoals in bijvoorbeeld badkamers.

Let op: voor inbraakvertragende, antidiefstal en kogelwerende beveiliging is slechts een oplossing met gelaagd glas mogelijk. Gelaagd glas is zowel in enkelglas als in isolatieglas toe te passen.

Gehard veiligheidsglas

Gehard veiligheidsglas is bestand tegen grote temperatuurverschillen en bovendien tot wel 5x sterker dan gewoon glas van dezelfde dikte. Gehard glas valt bij breuk uiteen in kleine ongevaarlijke glasscherven.

Het glas is uitermate geschikt voor situaties waar glas snel kan breken en veiligheid een belangrijke rol speelt. Daarnaast is gehard glas bestand tegen temperaturen tot wel 400 graden Celcius. Hierdoor is gehard glas ook goed toepasbaar als glazen achterwand in de keuken.

De voordelen

Veiligheidsglas heeft 3 grote voordelen. Het glas is doorvalveilig, letselveilig en bovendien inbraakwerend.

Wilt u het visueel wat het grote verschil is tussen gehard en gelaagd veiligheidsglas? Bekijk dan hiernaast onze video.

Veiligheidsglas op maat bestellen

Glashandel Aart Bouman is dé plek voor het bestellen van veiligheidsglas op maat. Bij ons kunt u zelfs gelaagd glas als isolatieglas bestellen. Wij leveren het veiligheidsglas onbewerkt bij u af, tenzij u voor een andere optie gekozen heeft. Denk bijvoorbeeld aan geslepen glas, waarbij de scherpe randen van de hoeken af zijn.

Bij ontvangst kunt u direct met het veiligheidsglas aan de slag! Liever ook de montage door ons laten uitvoeren? Dat kan! Wij kunnen het glas namelijk niet alleen leveren, maar voeren de plaatsing ook voor u uit. 

Vrijblijvend een offerte ontvangen? Of direct veiligheidsglas op maat bestellen? Neem contact met ons op.

Met PVB folies

Beloopbaar glas

Beloopbaar glas kopen? Met beloopbaar glas zorgt u voor meer lichtinval en een ruimtelijk effect. Denk aan een glazen trap, een dakterras of deels een glazen vloer met bijvoorbeeld uitzicht op de (wijn)kelder.

Beloopbaar glas is gemaakt van gelaagd veiligheidsglas. De toplaag van beloopbaar glas bestaat uit gehard glas. Tussen de glasplaten zitten minimaal 3 lagen met sterkte PVB folie. De folie zorgt ervoor dat u nooit door het glas heen kunt vallen. Deze folie kan namelijk heel wat gewicht dragen!

Welke soort beloopbaar glas en dikte zijn afhankelijk van de belasting. Wij leveren beloopbaar glas voor zowel woningen, winkels als kantoorruimten. Laat u door onze glaszetters informeren over de verschillende mogelijkheden met beloopbaar glas.

Meer weten?

Alles weten over veiligheidsglas?

Bekijk dan snel onze video!

Meer informatie?

Veelgestelde vragen veiligheidsglas

De kosten van gelaagd of gehard veiligheidsglas zijn per situatie verschillend. Factoren die een rol spelen zijn onder andere de hoeveelheid glas en de locatie van het te plaatsen glas (indien montage gewenst is). Om precies te weten wat gelaagd of gehard veiligheidsglas u gaat kosten, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor een offerte op maat.

Nee, wel als het glas in de deur onder de 80 cm ‘begint’.

Wanneer het glas in het kozijn onder de 80cm begint. En naast dat is het altijd goed kijken of het bijvoorbeeld doorval gevaarlijk is. Glas tot op de grond moet absoluut gelaagd veiligheidsglas zijn. Let wel: op situaties waar veel vocht is moet je werken met gehard glas, en andere situaties gelaagd glas. Volledige glasdeuren zijn wel altijd van gehard glas.

de ervaringen

van onze klanten

Prima glasbedrijf met meedenkende vakmensen

Goed advies geven, meedenken, vakwerk leveren, goede afspraken maken (en zich eraan houden): oftewel niets te klagen!

Reactie van het bedrijf

Ha Marcel, Goed om te horen! Dank voor de positieve feedback. Tevreden klanten daar doen wij het voor! Met vriendelijke groet, Team Aart Bouman.

- Apeldoorn

Werkt zeer netjes en volgens afspraak.

Nadat de offerte gemaakt was en wij akkoord gaven, kon de planning gemaakt worden wat netjesaangepast werd op ons vanwege mijn werk. 3 dagen van te voren even een belletje vanuit kantoor met de vraag of ik het niet vergeten was, top! Uiteindelijk al het glas vervangen van ons huis, en na goed advies aan de achterzijde gekozen voor het zonwerende glas wat echt een mega verschil is! Personeel werkt zeer netjes en ruimen alles achter zich op, vond het nogal overdreven dat de glaszetter zelf de stofzuiger wou pakken haha. Nadat alles geplaatst is heb ik uiteraard de schilder [...]

Reactie van het bedrijf

Ha Marco, Dank voor je uitgebreide feedback! En bedankt voor het lachen(: Met vriendelijke groet, Team Aart Bouman.

- Eerbeek

gewoon goed

Snel en vakkundig herstel van een grote oude dubbelglas-ruit op de 1e verdieping. Vakmannen die een mooi en goed resultaat leveren. Werken netjes, maken er geen rommeltje van.

Reactie van het bedrijf

Ha Albert. Dank voor je feedback, tevreden klanten, daar doen wij het voor! Met vriendelijke groet, Team Aart Bouman.

- Apeldoorn

Zeer tevreden!

Van offerte tot plaatsing is alles volgens afspraak verlopen. Prettige en duidelijke communicatie. Er werd zorgvuldig en netjes gewerkt bij de plaatsing van de ramen. Een aantasting in het kozijn werd bovendien ook keurig behandeld en afgewerkt door de medewerkers én bovendien kosteloos!

Reactie van het bedrijf

Ha Betty, Hartelijk dank voor uw positieve feedback. Goed om te horen dat de aantasting in het kozijn ook goed is aangepakt! Met vriendelijke groet, Team Aart Bouman.

- Apeldoorn

Fijn bedrijf om mee samen te werken!!

Het team van Bouman weet wat service inhoud. Al jaren klant bij Aart Bouman naar volle tevredenheid!

Reactie van het bedrijf

Ha Jeffrey, Hartelijk bedankt voor je positieve feedback. Tevreden klanten, daar doen wij het voor. Groet, Team Aart Bouman.

- Apeldoorn
20 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10
Wilt u meer weten over veiligheidsglas?

Neem dan direct contact met ons op!

Open chat
Stel hier je vraag via WhatsApp