Terug naar overzicht

Kachelglas Robax – 4 mm

Op zoek naar hittebestendig glas voor uw kachel, binnen of buiten? Overweeg dan kachelglas Robax. Dit hittebestendige glas is speciaal ontworpen voor hoge temperaturen en geschikt voor diverse binnen- en buiten kachels.

Koop Robax kachelglas op maat. Dankzij onze voorraad zijn bestellingen op werkdagen vóór 12.00 uur dezelfde dag nog op maat gesneden en indien gewenst verzonden.

Lees meer over hittebestendig glas op onze website aartbouman.nl. Wilt u een stap verder, lees meer over Neoceram Premium kachelglas.

Wat zijn je voorkeuren

Vul uw specificaties hieronder in en bereken direct uw prijs.

 16,25

 Alles herstellen
Formaat (in mm)
Formaat
De maten die u invult zijn de glasmaten in milimeters, ook wel de bestelmaten of maakmaten  genoemd.  U dient zelf rekening te houden met eventuele omtrekspeling. Het glas wordt op precies die maten gemaakt die u opgeeft, met een afwijkingstolerantie van max. 2mm.

Er zijn geen varianten beschikbaar voor de opgegeven afmetingen. Kunnen Lengte en Breedte misschien gewisseld?

Type
Verpakking

Overzicht

Maat (mm)


Type


Opties


Afwijkende kleur

€ 


Verkoopprijs

€ 


Afgeronde hoeken

€ 


Slijpen

€ 


Verpakking

€ 


BTW

€ 

98% klanttevredenheid
Bezorging in Nederland en België
Artikelnummer: kachelglas Categorie:

Beschrijving

KACHELGLAS Robax BESTELLEN

Kachelglas heet ook wel Robax kachelglas of hittebestendig glas. Het kan een zeer hoge temperatuurbelasting tot wel 760 graden Celsius verdragen. Kachelglas is daarom ideaal voor kachels en (design)haarden.

Kachelglas heeft een lage uitzettingscoëfficiënt, waardoor het glas bij zowel warmte als kou niet snel krimpt of uitzet. Dit zorgt ervoor dat het glas niet snel uit elkaar spat. En het glas dus als veilig kan worden beschouwd.

Geen enkele kachel of haard is hetzelfde en daarom leveren wij kachelglas altijd voor u op maat. Het glas heeft een dikte van 4 mm en de randen zijn niet gepolijst. Kachelglas bestellen, u geeft ons de gewenste afmetingen door en wij zorgen voor kachelglas op maat.

U kunt ook kiezen voor de Neoceram glas. Dit is gepolijst en extra helder glas. Ook verkrijgbaar met een Heat Reflective coating.

Let wel: dit type glas kunnen wij niet gebogen leveren.

Wilt u meer weten over kachelglas? Lees onze blogs.

Houtkachel met kachelglas

Robax glas voor houtkachel

Het Robax glas voor houtkachels is speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de extreme hitte die tijdens het verbrandingsproces ontstaat. Door dit speciale kachelglas in uw houtkachel blijft het glas helder en barst het niet door de temperatuurschommelingen. Glas voor een houtkachel moet namelijk niet alleen kunnen tegen extreme hitte, maar ook intact blijven zodra het afkoelt. Robax glas, een veilige keuze dus!

Hoogwaardig glas voor uw houtkachel heeft bovendien als voordeel dat het glas de warmte langer vasthoudt en warmteverlies minimaliseert. Interessant als het gaat om energie-efficiëntie! 

Robax kachelruit bestellen? Dat gaat gemakkelijk en snel!

Een kachelruit bestellen klinkt lastiger dan het is. Natuurlijk, u moet even goed weten hoe u uw kachelruit moet opmeten, maar daar loodsen we u zo nodig graag doorheen. Wanneer u een kachelruit gaat bestellen, vult u eerst het formaat in. Dat doet u in millimeters. Is de kachelruit die u wilt bestellen rechthoekig? Dan ziet u al de prijs en kunt u doorgaan met uw nieuwe kachelruit bestellen. Maar het kan ook zo zijn dat uw kachelruit een afwijkend model heeft. Kachelglas kan namelijk ook rond, ruitvorming of zelfs een driehoek zijn. Een kachelruit bestellen met een afwijkende vorm, hebben we zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. In de bestelmodule selecteert u welke vorm uw kachelruit heeft en u ziet exact welke maten wij nodig hebben om uw kachelglas op maat te maken. Toch hulp nodig bij een kachelruit bestellen? Neem contact met ons op. Onze glasexperts helpen u graag.

extra helder KACHELGLAS? Kies voor Neoceram

Naast het reguliere Robax kachelglas is er een nieuwe, verbeterde variant: Neoceram. Neoceram kachelglas is gladder en extra helder. Daarnaast heeft dit glas een zelfreinigende functie; Neoceram Zelfreinigend 4 mm. Dit type kachelglas bieden we ook aan voor Amerikaanse kachels. Geef dan in het bestelformulier Neoceram kachelglas 5 mm aan

Veelgestelde vragen over ...

Kachelglas

Kachelglas vervangen? Dan is de meest voor de hand liggende reden vaak schade. Soms zitten er kleine krassen op het glas, maar de beschadiging kan ook ernstiger zijn, zoals bij een thermische schok.

Het zal geen verrassing zijn dat een beschadigde ruit niet efficiënt en veilig is. Maar er is nog een goede reden om uw kachelruit te vervangen.  Namelijk wanneer de helderheid enorm is teruggelopen. Want na verloop van tijd kunnen roet- en vuildeeltjes de kachelruit troebel en dof maken. Deze aanslag belemmert het zicht op het mooie, brandende vuur. Ook kan dit laagje een isolerende werking krijgen, zodat er minder warmte de kamer in komt. En tot slot kan het zijn dat u gewoon wilt upgraden naar beter glas.

Benieuwd hoe u een kachelruit kunt vervangen? Ontdek het hier.

De 5 stappen voor het vervangen van kachelglas

Hoe vervang je kachelglas?

Gaat u zelf het kachelglas vervangen? Met de volgende 5 stappen kunt u eenvoudig zelf het nieuwe glas plaatsen. Ook als u twee linker handen heeft 😉

Stap 1: Demonteer de deur

Het werkt net wat makkelijker als het deurtje eruit is, dus demonteer (indien mogelijk) de deur van uw houtkachel. Bij sommige houtkachels kunt u de deur eenvoudig bij opening uit de scharnieren tillen en sommige kachels dienen los geschroefd te worden.

Het kan zijn dat de schroeven moeilijk los te draaien zijn. Spuit in dat geval van kruipolie op de schroeven en wacht een paar minuten. De schroeven zijn na het inwerken van de olie makkelijker los te draaien.

Deurtje eruit? Leg de deur op een schone én platte ondergrond met de binnenkant van de deur naar boven. Het schoonmaken kan beginnen!

Stap 2 & 3: Kachelruit eruit halen en kozijn schoonmaken

2. Verwijder het koord rondom het gehele glas. Let op: kijk goed hoe het huidige koord gemonteerd is. Vaak is het koord geklemd, maar deze kan ook verlijmd zijn. Dit is belangrijk voor het terugplaatsen op de juiste wijze.

U kunt vervolgens de kachelruit uit het deurtje halen. Sommige klemmetjes zijn gemakkelijk te verwijderen, andere zitten geschroefd en dan kan het lastig zijn. Spuit hier ook een beetje olie of WD-40 op. Soms zit het vast met een latje, deze kan ook losgeschroefd op dezelfde manier.

Het oude glas kan bij het restafval, het is niet recyclebaar.

3. Maak het deurtje zo goed mogelijk schoon voordat u de nieuwe ruit plaatst. Zo weet u zeker dat de nieuwe ruit op de juiste manier bevestigd kan worden.

Tip voor het schoonmaken: Gebruik bijvoorbeeld een schroevendraaier om lijmresten van de deur af te halen. Daarnaast kunt u roestplekken eenvoudig verwijderen met een staalborstel.

Stap 4: Plaats een kachelkoord voor de ruit

Voordat u de nieuwe ruit in de deur plaatst, is het verstandig om ook direct het kachelkoord te vervangen. Met een kachelkoord kunt u de kachelruit vastzetten en zorgt u voor een goede afsluiting van het glas. Meestal zit er plat kachelkoord achter het glas. dat is makkelijk te bevestigen door de lijmlaag die erop zit. Plak het koord op het deurtje voordat u het glas erin zet.

In sommige gevallen is er rond koord nodig, deze is verkrijgbaar in verschillende diameters. Voordat u het koord gaat plaatsen, legt u een rups van 2 tot 3 cm lijm in de plek waar het koord moet komen. Leg het koord in de lijmlaag. Zorg dat het nieuwe koord onvervormd op de juiste plek terugkomt.

Doet u dit niet, dan kan het koord op een later moment uit zijn plek schieten, waardoor het glas loslaat. Kijk na het plaatsen van het koord of u nog zichtbare lijmresten kunt verwijderen.

Stap 5: De nieuwe ruit plaatsen en deur bevestigen

Leg de nieuwe ruit voorzichtig in het frame op het koord. Plaats nu de klemmetjes of glaslat terug. Draai de schroeven voorzichtig dicht en bovendien niet te strak. Zo heeft het materiaal nog ruimte om later eventueel wat uit te zetten.

Gebruik nooit lijm op het glas, dit zal breuk tot gevolg hebben.

Zet de kacheldeur weer op de scharnieren (of draai de schroeven aan) en laat de deur 24 uur dicht zitten. Zo kan het kachelkoord goed drogen. Na een dag kunt de haard kachel weer gebruiken.